top of page

În Teleorman, legea este pentru săraci. Ce s-a întâmplat cu taximetristul bătut?


Noaptea de 23 octombrie avea să fie una dintre cele mai traumatizante experiențe pentru un taximetrist din Roșiori de Vede. Acesta a fost bătut crunt, fără motiv, de patronul ștrandului din Roșiorii de Vede, Virgil Mocanu. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Victima a depus toate dovezile la dosar, inclusiv certificatul medico-legal, dar totul pare să fi rămas blocat la stadiul de strângere a probelor. Deși organele de cercetare nu au reușit să identifice nicio probă nouă, au tras dosarul pe "linie moartă".


Se încearcă o mușamalizare?

Dosarul a fost repartizat unei polițiste, dar aceasta a intrat, subit, în concediu medical, fix la o zi după ce taximetristul a depus certificatul medico-legal, urmând să se întoarcă la serviciu pe data de 11 noiembrie. Interesant este că deși au trecut mai bine de două săptămâni, până acum în dosar nu s-a mișcat mai nimic, nici agresorul, nici martorii nu au fost încă audiați și totul pare să fie tratat ca un caz banal.

De ce se trage de timp în acest dosar?

Avem bănuiala că se încearcă o mușamalizare. Probabil că Virgil Mocanu caută deja un medic specializat să-și cumpere o hârtie din care să reiasă că nu este în deplinătatea facultăților mintale, cum se obișnuiește. Am încercat să aflăm mai multe informații, am întrebat diferite persoane din oraș dacă îl cunosc pe acesta și majoritatea au fost foarte reținute. Aceștia susțineau că este un om foarte influent în oraș și că este protejat de diferite persoane la nivel instituțional. Presoanele contactate ne-au spus că, dacă avem de-a face cu acești indivizi, să ne vedem de treabă, că tot noi vom avea de suferit. Care va' să zică, în Roșiorii de Vede legea e doar pentru săraci, bogații pot călca pe cadavre.

Există dovezi, există înregistrări clare în care se recunoaște că taximetristul a fost bătut și totuși pare că interesele sunt mai mari decât respecatrea legii. Să fie, oare, vorba de instituirea unei grupări infracționale?

Nu ne-ar mira, mai ales că

Poliția Roșiori de Vede nu este la primul abuz, aceștia au mai înscenat un dosar, la cererea unui fost pușcăriaș dovedit, pe motiv că un cetățean ar fi lovit un copil care se afla pe bicicletă. Noi am demontat bucată cu bucată dosarul întocmit și am dovedit că totul a fost o înscenare. Dar cine să se sesizeze, miliția?

Se pot întâmpla multe în acest dosar și nu vom aștepta ca banii să câștige în fața legii. Sperăm ca noul șef al IPJ Teleorman să nu fie atât de slab pe cât se spune și mai sperăm că se va asigura personal ca acest caz să fie tratat cu maximă seriozitate și integritate de către polițiști. Dacă era vorba de vreun politician sau bogătan, poliția se sesiza instantaneu și erau toți audiați în primele 24 de ore. Cum a fost cazul influencerului Dorian Popa, în care i-au ieșit rezultatele la sânge în mai puțin de o săptămână, iar oamenii de rând așteaptă cu lunile pentru același rezultat.

Nu vom rămâne indiferenți cu privire la acest caz, vom profita de toate pârghiile noastre pentru ca fiecare să răspundă sau să plătească, într-un fel sau altul, pentru acțiunile sau inacțiunile sale.

2.698 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page