top of page

"Zdreanță" de la Contești se întoarce la PSD cu asfalt, după ce a cotizat la firmele de casă ale PNL


Primarului de la Contești, Peța Viorel, i se spune "Zdreanță", atunci când este vreo discuție despre el printre "colegii primari".

Și-a căpătat și meritat porecla, în urma nenumăratelor infidelități politice de-a lungul mandatelor sale. Nu, nu face parte dintre primarii care se prostituează între partide de dragul banilor pentru comună. Este doar un oportunist pus pe căpătuiala, care a reușit să iasă primar combinând "abureala" cu "ciordeala" electorală.

Ce-i drept, i-a fost ușor. Tineri nu prea mai sunt în comună, bătrânii au votat ce li s-a spus, că nu le mai arde și pot fi păcăliti ușor, iar puținii afaceriști rămași depind de pixul lui.

Așadar, nu a fost foarte greu pentru deținătorul de asociație agricolă pe numele nevestei să mai prindă un mandat, după ce a pupat, pe rând, moaștele politice ale partidelor aflate pe val.

În 2020 a candidat din partea PSD, în timp ce se "tăvălea" cu PNL în aranjamente și înțelegeri.

Cum s-a văzut iar călare pe bani publici, "Zdreanță" a început să se afișeze pe la PNL, unde auzise că se dă ora exactă pe "dezvoltare" în județ, că doar la cele mai importante ministere în împărțirea banilor pentru proiecte erau ai lor.

Așa că a început să căpușeze finanțările venite pe filiera PNL, ca să arate în sat cât de implicat este și el în dezvoltare.

Liberalii i-au dat și l-au numit "al lor", cu un curaj ce poate fi explicat doar de sfântul parandărăt, atât de plimbat prin primăriile PNL ascultătoare.

Doar nu credeați că banii pentru "proiectele de dezvoltare" vin de la bugetul țării, pe care îl alimentăm toți cu smerită austeritate, fără să fie ajustați de primari prin "încredințări directe" unor firme cu activitate dubioasă, dar apropiate de șefii de partide.

Revenind la "Zdeanță" al nostru, aflăm tot din presa "second stream", că s-a întors la PSD, cu asfaltul turnat prost tot cu constructorul de "casă" la vremea aceea, finanțat prin "gura" PNL, dar și cu o "gaură" de miliarde de lei bani publici, care au ajuns deja în buzunarele "amantului" politic.

Lumea din comună vorbește pe la colțuri de proasta execuție a lucrărilor, care se vede de la o poștă, dar lui "Zdreanță" nu prea-i pasă de "gura târgului", știe că acum, după ce a revenit la matcă, are "tronul" asigurat și i-a încurcat și pe "tolomacii" de la PNL, care nu mai au timp să pregătească un candidat care să îi ia fața.

Atât deocamdată despre "dama de companie" de la Contești, dar vom reveni în curând cu rezultatele investigației noastre și cu schema prin care "Zdreanță" măsluiește banul public în interes propriu, cu acord județean și parandărăt pe măsură.

1.114 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page