top of page

Video: Câini maidanezi pe străzile din Turnu Măgurele. Nu am învățat nimic de la ultima tragedie.



Se pare că nu am învățat nimic de la ultima tragedie.


La nici măcar un an de când o femeie a fost sfâșiată de câinii maidanezi în sectorul 6 al capitalei, iar autoritățile erau în alertă maximă și mai aveau să scoată armata pe străzi pentru prinderea câinilor vagabonzi, constatăm azi că totul a fost doar praf în ochi. Presa titra nonstop despre cazurile maidanezilor scăpați de sub control și părea că este o problemă de siguranţă națională, în timp ce guvernul mima implicarea în rezolvarea ei.

Iată că, din toată agitația de la momentul respectiv, autoritățile nu au învățat nimic. Sau au învățat, dar nu le-a mai păsat supă ce a trecut scandalul.

De curând, în spatiul public a apărut un videoclip, în care o persoană atrage atenția primarului din Turnu Măgurele, Dan Cuclea, cu privire la câinii maidanezi care bântuie străzile orașului.



Doar norocul a făcut ca în acel moment să nu treacă cineva prin apropiere și să avem parte de o nouă tragedie. De ce trebuie să se ajungă la victime ale incompetenței instituționale, ca mai apoi un analfabet funcțional ca Marcel Ciolacu să apară peste tot ca erou de război împotriva câinilor maidanezi?

De ce a murit așa ușor spiritul civic și nimeni nu pare că mai este interesat de problemele din jur? Chiar atât de mult s-a degradat societatea, încât nici măcar de proprii copii nu-i mai pasă?

Poate că suntem noi prea duri, poate că nu, dar vina nu pare să fie doar a autorităților, ci și a oamenilor. Nu putem spera ca autoritățile să ia măsuri, atât timp cât nu există presiune asupra lor.

Gândiți-vă că este doar o chestiune de timp până când cineva drag poate suferi un accident, din cauza unora care sunt plătiți din banii voștri, pentru ca voi să aveți un stil de viață decent. Ce rost au toate aceste taxe și impozite, dacă oricum mor oameni din cauza unor factori externi?

Oameni buni, treziți-vă! Nu vine nimeni să vă salveze, voi sunteți salvarea, iar până nu veți conștientiza asta, vom suferi cu toții.

Cât despre Dan Cuclea, avem o serie de nereguli pe care le vom expune cât de curând.

222 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page