top of page

Teleorman, secat prin firme de consultanță, administrat de incompetenți, informat cu presa cumpărată


Județul Teleorman se scufundă, încet, întrun declin demografic fără precedent. Tot mai mulți oameni, în special tineri, aleg să părăsească județul și să se îndrepte către capitală sau în afara țării.

Deși este un județ cu un potențial enorm de dezvoltare, Teleorman este un pol al sărăciei cum rar mai vezi prin această țară.

Ne întrebăm cu toții cum de am ajuns aici, dar oricât de evident ar fi răspunsul refuzăm să-l acceptăm și continuăm să dăm vina pe stat, sau stăm nepăsători și asistăm cum ni se fură banii pentru dezvoltare, prin firme dubioase.

În ultimii 3 ani, județul a fost inundat de un puhoi de firme de consultanță, care au contracte de mii, zeci de mii și sute de mii de lei. Toate aceste contracte de consultanță ar fi trebuit să se transforme în proiecte, dar județul rămâne la fel de subdezvoltat, după milioane de euro cheltuite pe consultanță, iar teleormănenii sărăcesc mai mult ca oricând.

Sifonarea banilor publici prin diferite metode nu este cauzată doar de politicieni. Toată această hoție se desfășoară cu complicitatea tuturor.

Pe de o parte, presa a ajuns la cheremul partidelor, fiind finanțată prin diferite metode. Cine să mai dezvăluie neregulile, abuzurile și hoția, când jurnaliștii trăiesc de la o lună la alta din banii partidelor?

Probabil că suntem singurii care au scris despre neregulile din județ, din ultima vreme, și prin asta am reușit să mai dăm curajul unor oameni să iau atitudine împotriva celor care fură din banii noștri, dar suntem prea puțini cei cărora le pasă, sau care se implică activ în lupta pentru o schimbare în bine a județului, fie că vorbim la nivel județean sau local.

De cealaltă parte, primăriile și instituțiile publice sunt conduse de incompetenți și nu se rezumă totul la incompetență, ci pur și simplu nu vor să se implice, să facă ceva pentru comunități. Totul se rezumă la câștigarea mandatului și sifonarea de bani publici prin firmele mai marilor din politică sau afiliaților politic, iar la alegeri o parte din acei bani se întorc în plicuri pentru a cumpăra voturile celor săraci și mulți, anulând puterea de vot a celor puțini, care vor un mediu sănătos de dezvoltare pentru familiile lor și pentru comunitate.

Așadar, oricât am analiza și reanaliza sistemul putred din acest județ și din această țară, ajungem să realizăm că totul se rezumă la toleranța noastră, iar puterea lor este dată de noi. Totul pleacă din atitudinea noastră, iar profesorii ne-au arătat că politicienii sunt foarte vulnerabili atunci când poporul se unește.

837 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page