top of page

Super eveniment "Șezătoare în bătătură". Mâncare tradițională, dansuri, cântece, obiceiuri populare.


Duminică, 30 Iulie, orele 18:00, în comuna Ciolănești, județul Teleorman, se va desfășura "Șezătoare în bătătură".

Evenimentul este menit să reînvie tradițiile și obiceiurile din zona noastră teleormăneană. Veți avea parte de momente inedite cu artiști din zonă și dansuri populare. O să vă bucurați de experiențe mai rar întalnite în zilele noastre. Veți savura bucătăria tradițională și vă veți bucura de pâinea coaptă în țest, păsat, un preparat din boabe de porumb râșnit, pe care nu l-ați mai mâncat din copilărie.

Copiii vor învăța să coasă și vor desena, în timp ce vor adimira dansurile călușarilor.



La capitolul muzical, veți asculta cântece interpretate de Gheorghe Ciobanu, Alexandra și Ionel Stan, Adriana Cătescu, Mariana Ciobanu, Mariana Stan, Mihai Tănase, Anișoara Muguru, Ansamblul Mugurașii din Tătărăștii de Jos și Grupul vocal al Centrului de zi pentru recuperare copil cu dizabilități Harap-Alb "VICTORIOȘII".

Dansurile vor fi prezentate de Ansamblul Murgulețu din Popești de Argeș, instructor

Iordăchiță Gheorghiță.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Inimi Laolaltă pentru Copii și Ana-Maria Soare.

Sponsorii evenimentului sunt: Mihaela Chiran, Chapions Line. Mariana Bădan, Ferma la Maria. Lelioara Tănase, Lyli Magazin. Tudorel Coman și Mircea Coman.

Prima ediție a avut loc în anul 2019, dar lipsa fondurilor a amânat-o până în acest an.

Așadar, vă așteptăm în număr cât mai mare să participați la acest eveniment inedit și să resuscităm obiceiurile și tradițiile culturale, pentru că asta ne definește identitatea și originile.

Publicația Global Teleorman este alături de orice inițiativă culturală și educativă, pentru că evoluția noastră ca oameni se bazează pe interacțiune și experiențe unice, pe care nu le pot înlocui nicio rețea de socializare, tehnologie sau smartphone.

Haideți să facem împreună o lume mai bună!

468 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page