top of page

Primul primar condamnat din Teleorman și procurorul neglijent.


Primarul comunei Moșteni este tot mai aproape de o condamnare într-un dosar aflat în lucru la Curtea de Apel București.

Din informațiile noastre, procurorii de la centru își fac treaba serios și, în ciuda volumului de muncă, s-ar putea să vedem rezultatele fix în pragul alegerilor, Vică Tăbărana urmând să candideze pentru un pat la Rahova, în locul fotoliului de primar.

Deși acel dosar este în stadiu foarte avansat, nu putem spune același lucru și despre dosarele aflate în lucru la nivel județean. Aici, prim procurorul de pe lângă Judecătoria Videle, Mihai Tomescu nu pare să depună vreun efort în a soluționa dosarele, ba chiar omite să comunice soluțiile din dosare invocând articole din Codul de Procedură Penală, care nu au de-a face cu solicitările făcute.

S-au solicitat informații privind stadiul în care se află dosarele penale, iar el se face că nu înțelege limba română și emite răspuns pentru o solicitare privind detaliile din dosar.

Pe scurt, procurorul este obligat prin lege să comunice denunțătorului stadiul dosarului penal, se află în cercetare sau au fost clasat, iar în cazul clasării dosarului acesta este obligat să-i comunice denunțătorului soluția clasării. Din păcate, procurorul refuză să comunice orice detaliu, pe motiv că cel care a solicitat informația nu este parte din dosar și nu are dreptul la comunicarea vreunei informații din dosar. Acest fapt este corect, deoarece denunțătorul nu este considerat parte în dosar, dar denunțătorul are dreptul, prin lege, să știe stadiul în care se află dosarul și soluția dispusă, fără să i se comunice detalii din dosar.

Acest comportament al procurorului s-a schimbat în ultimele luni de zile, deoarece în luna august acesta era foarte cooperant și comunica informațiile solicitate, iar acum se contrazice singur printr-un răspuns care nu-i face cinste deontologic.



În dosarul 18/P/2022, acesta a dispus ordonanță de clasare, ordonanță ce ar fi trebuit comunicată și persoanei care a sesizat.

Nu înțelegem de ce procurorul a devenit, brusc, necooperant și trage de timp în atât de multe dosare. Pare că-l favorizează pe Tăbărana.

Între timp, primarul se ține de risipa banului public și joacă la două capete, ba cu PSD, ba cu PNL.

Vom reveni cu detalii despre modul cum Vică Tăbărana sifonează bani pentru firme dubioase, dar și cu unele coincidențe legate de procurorul Tomescu.


PS: Până la alegerile locale, sperăm noi, în cel mai optimist mod cu putință, că vom scoate un primar din cursa electorală. Pregătim o investigație ce va produce efecte juridice rapide.

1.702 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page