top of page

PNL se destramă, PSD se consolidează. Un primar de bază și-a anunțat transferul de la PNL la PSD.


PNL se destramă, PSD se consolidează.
Un primar care va aduce un număr substanțial de voturi și-a anunțat transferul de la PNL la PSD.


Ionuț Ciprian Ciuperceanu, primarul comunei Drăgănești-Vlașca, a ales să părăsească tabăra liberală, exprimându-și dorința de a candida pe listele PSD la următoarele alegeri.

Ionuț Ciuperceanu și-a dat totodată demisia și din funcția de președinte al A.D.I, Administrația Managementul Deșeurilor, instituția în care sunt angajate toate rebuturile politice, în frunte cu Grosu, fostul primar liberal de la Plosca, cel a cărui nevastă face afaceri cu primăriile liberale din "Gașca Zurli".

Ce înseamnă asta pentru PNL?

La ultimele alegeri, Ionuț Ciuperceanu a câștigat detașat, cu peste 1200 de voturi, în fața contracandidatului de la PSD, Aura Dragne. Practic, la viitoarele alegeri, PSD va avea majoritate absolută în comuna Drăgănești-Vlașca. Pe lângă această majoritate, impactul va fi și dur pentru PNL, deoarece vor pierde masiv din voturile pentru alegerile parlamentare, alegeri care-i preocupă cel mai mult pe liderii PNL. Totodată, se pare că PSD își consolidează dominația și la nivelul Consiliului Județean, unde Adrian Gâdea are deja victoria asigurată.

Pe lângă primarul de la Drăgănești-Vlașca, alți primari au treacut în barca PSD. Conform unui articol din presa locală de casă a PSD, primarii de la Frasinet, Moșteni și Scrioaștea s-au convertit deja de la liberalism la socialism.

Rămâne de văzut câți dintre aceștia vor câștiga, având în vedere că PSD colectează absolut orice pentru voturi, deși unii, ca cel din Moșteni, ar putea candida la penitenciarul Rahova, că și acolo e concurență.

Una peste alta, nu putem decât să le transmitem primarilor liberali să părăsească PNL cât mai repede, pentru că PNL va fi la pământ după alegerile din 2024 și este bine ca oamenii să știe că orice promisiune electorală va fi fără valoare și garanție. Banii se duc acolo unde este puterea, iar puterea pare că se centrează către PSD.

Totuși, ce puteți face ca PSD să nu aibă controlul absolut în Teleorman și în parlament? Cu privire la acest aspect, vom reveni cu alternativele, reale pe care le au teleormănenii la viitoarele alegeri și cum pot aduce un echilibru în județ. Dacă nu vor alege responsabil, vor suferi consecințele de rigoare și nu vor avea la cine să apeleze. Știm destul de bine modul de operare al PSD, prin instituțiile de forță și control, și cum se folosesc de acestea să reducă la tăcere orice formă de clamare a dreptății.

959 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page