top of page

Parlamentarii din PNL se refugiază în AUR. Jocurile de culise la nivelul județului Teleorman.


Astăzi, 13.10.2023, printr-un comunicat de presă subtil, deputatul PNL Teleorman, Ică Florin Calotă, și-a anunțat dezertarea din PNL și refugierea în AUR. După un discurs lung, în care susține că cei doi lideri plagiatori ai PNL, Bode și Ciucă, au distrus partidul, Calotă Ică nu s-a mai regăsit, chipurile, în PNL, pe motiv că partidul și-a pierdut valorile liberale, și a decis să părăsească "Titanicul".

Discursul preaînaintatului Calotă este identic cu cel de acum 8 ani, când a invocat același pretext la adresa lui Tăriceanu și a migrat la PNL.

La finalul discursului, Ică Calotă a scris că a aderat la grupul parlamentar AUR, sec, fără vreo explicație. Dacă milita pentru valorile care stăteau la baza partidului, nu se înscria în AUR, ci se ducea în partidul lui Orban, Forța Dreptei, că acolo se formează noul pol liberal. Mai ales că succesul PNL, atât la nivel central, cât și județean, dacă vorbim obiectiv, se datorează lui Ludovic Orban.

Însă, după cum îl cunoaște toată lumea, Calotă Ică nu este un liberal veritabil, este doar un politician care întotdeauna a fost interesat de locuri călduțe unde să nu muncească prea mult și beneficii pentru familia sa.

AUR, refugiul expiraților care nu-și mai găsesc locul în partide?


AUR este în continuă creștere în sondaje și tot mai mulți politicieni vor un loc la "extremiștii" pe care, în urmă cu puțin timp, îi acuzau ca fiind ai rușilor. Deci rușii sunt buni, când miza este încă un mandat de parlamentar. Asta spune multe despre caracterul politicienilor care "vor binele românilor".

La nivelul județului Teleorman, AUR este condus de un anteprenor, care încearcă să construiască o organizație puternică, în mare parte cu oameni noi, și care să reprezinte o alternativă puternică la PNL și PSD.

Rămâne de văzut dacă AUR va reuși să fie în continuare acel "altceva" sau va fi devorat din interior de politicieni care, chipurile, nu s-au mai simțit reprezentați de partidele pe care le-au slujit până s-au scufundat și sperăm că această formațiune a momentului nu va deveni barca de salvare a eșuaților politic.

Deși părea o alternativă pentru mulți, "noul" AUR colcăie de parlamentari refugiați, pe care îi "spurca" George Simion, până mai ieri, pe platformele online. Dacă AUR adoptă aceeași rețetă ca PSD și PNL, va rămâne un partid nou doar cu numele, în rest, va fi ca toate celelalte partide noi alcătuite din aceiași politicieni care au distrus țara.

La nivel județean, vom fi foarte vigilenți la activitatea AUR și vom urmări cu atenție dacă președintele partidului, Gabriel Florea, își va păstra autoritatea și se va impune în fața politicienilor cu timbru de colecție. Politica e imprevizibilă și interesele proprii sunt mai presus de interesele oamenilor, de cele mai multe ori. Dacă AUR Teleorman va fi căpușat tot de politicieni ca Ică Calotă sau Dan Cristescu, ne vom asigura că teleormănenii nu vor fi păcăliți de o siglă de partid, alegând aceiași oameni care i-au adus la sapă de lemn.

Un lucru este clar, PNL Teleorman este în proces de autodistrugere, iar asta nu este neapărat un motiv de bucurie, ci mai degrabă un motiv de atenție. Există o vorbă din bătrâni: "Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!".

836 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page