top of page

Nereguli pe bandă rulantă în Furculești. Primarul nu a publicat nicio declarație de avere în 6 ani.



În urma unor sesizări primite, echipa Global Teleorman a făcut o investigație despre averea primarului din comuna Furculești, Pană Ginel.

Edilul din Furculești nu figurează în bazele de date cu nicio declarație de avere completată, de când este primar.

Ultima sa declarație a fost completată în 2016 pentru anul 2015, iar veniturile declarate au fost următoarele:

Pană Ginel- indemnizație consilier local, 3900 lei.

Pană Nicoleta, soția primarului, - vânzător, 9000 lei.

Proprietăți - 1 casă de 75 mp.

Practic, veniturile familiei Pană erau de 12900 lei pe an. Asta ar însemna că aceștia aveau un venit lunar de 1075 lei, venit din care trăiau actualul primar, soția sa, fata sa și băiatul său, în total patru membri.

Ei bine, altfel stă situația acum, la 6 ani de când a ajuns primar.

Sursele noastre spun că edilul a făcut bani gârlă.

Pană Ginel a reușit până în prezent să-i cumpere apartament fiicei sale, în București, să cumpere teren și să pornească construcția unei vile în Alexandria, pentru fiul său, să-i cumpere băiatului un "bembeu" X3 și să-și renoveze casa. Toate astea cu doar un simplu salariu de primar.

Totodată, fiul acestuia urmează studii superioare, deoarece are un loc rezervat la primăria Furculești. Post care necesită o anumită calificare în domeniu. Asta după ce edilul a încercat să-și facă băiatul polițist, însă acesta a picat de două ori probele.

De altfel, mai multe surse ne-au confirmat bănuielile referitoare la risipa banilor publici.

Sursele noastre susțin că băiatul primarului umblă non-stop cu mașina, deoarece tăticul, edilul comunei, îi oferă aproape lunar bonuri de carburant de la primărie. Probabil că asta explică și plimbările foarte dese ale beizadelei primarului.

Voi câte vile și apartamente le-ați luat copiilor în șase ani de muncă?

Evident că este ceva putred la mijloc. Cum se face că mai toți primarii devin bogați, sau reușesc să strângă într-un mandat cât alți oameni de rând într-o viață, în unele cazuri chiar mai multe vieți omenești.

Până una alta, așteptăm să vedem cât de vigilente sunt autoritățile, în cazul primarului de la Furculești. Căci acesta se laudă prin cercuri restrânse că are pile la ANAF.

Viceprimarul PSD, ales de consilieri, ar avea o rudă angajată la ANAF, care ar asigura protecție pentru primăria Furculești.

Vorba primarului, când a fost întrebat de Pîrvulescu dacă se luptă cu PSD, "Noi, aici, ne avem bine cu toții".

Ținem să menționăm faptul că legea 176/2010, actualizată, prevede la articolul 28: Fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarații de avere și declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infracțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului Penal.

Abia așteptăm să vedem cum își va justifica banii familia Pană.

Totodată, în prezenta lege, la articolul 29, sunt menționate următoarele: Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevazute de lege, precum și nedeclararea a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravențiie și se sancționează cu amendă de la 50 la 2000 de lei. Agenția poate declara din oficiu procedura de evaluare.

ANI are obligația să se sesizeze din oficiu și să ceară toate declarațiile de venituri ale primarului, iar pentru fiecare zi de întârziere se aplică o penalizare de 200 de lei.

Dacă primarul din Furculești a binevoit să irosească bani publici, măcar instituțiile abilitate să mai recupereze din pierderile bugetare.

În aceeași situație se află și noul viceprimar, dar vom reveni cu un articol separat, în care vom dezvălui și mai multe nereguli.

2.087 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page