top of page

Greva profesorilor continuă. Sindicatele au scăpat situația de sub control.


Astăzi a avut loc marșul profesorilor prin București. Au plecat de la Piața Victoriei și au ajuns la Cotroceni, iar liderii de sindicat au intrat la negocieri, fără succes.

De când a început greva profesorilor, diferite entități media și politicieni analfabeți au încercat să lovească cu pietre în profesori și au încercat să întoarcă părinții împotriva lor, dar nu au reușit.

Sindicatele sunt disperate și au pierdut controlul asupra profesorilor.

Surse din interior ne-au comunicat că sindicatele ar fi fost mulțumite de oferta făcută de guvernanți, deoarece o parte din acei bani alocați ar fi mers către cursuri de formare, cursuri ținute de profesori universitari, care fac parte din conducerea sindicatelor, iar aceștia ar urma să câștige mai mulți bani, profesorii preuniversitari fiind singurii care ar primi doar praf în ochi.

Dascălii au hotărât să nu accepte pomeni și cer să lu se garante că salariile vor fi conform solicitărilor, 4000 lei/prof. debutant și 7000 lei/pentru profesorii cu vechime.

Profesorii nu solicită mărirea salariilor începând de luna viitoare, ei vor ca începând cu 1 ianuarie 2024 să fie plătiți conform revendicărilor.

Aceștia s-au plâns că nu există transparență legislativă și că politicieni nu le-au prezentat nimic concret.

La rândul lor, guvernanții susțin că profesorii trebuie să aștepte până la noua lege a salarizării, fără să ofere mai multe detalii.

În contextul actual, profesorii sunt hotărâți să continue greva până când guvernul va rezolva situația în scris, cu date concrete.

Astăzi au participat alături de profesori foarte mulți elevi și părinți. Sperăm ca profesorii să nu cedeze și să înghețe anul școlar, dacă este nevoie. Ei sunt eroii naționali în aceste momente, într-o țară adormită și lipsită inițiativă.

95 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page