top of page

Când vor dispărea banii cash din România și cum folosesc unii acest subiect ca propagandă.


Societatea s-a inflamat destul de mult din cauza unor informații care circulă liber în spațiul public, dispariția banilor cash.

Foarte mulți oameni cu interes politic promovează intens scoaterea cash-ului din circuit sub forma unei măsuri totalitare, în care "Oculta" vrea să ne controleze viețile.

Cât este de adevărată această conspirație politică și care sunt șansele ca România să scoată cash-ul din circuit?

Ca să facem o analiză corectă, trebuie să plecăm de la câteva realități incontestabile, iar apoi vom vedea care sunt avantajele, dar și dezavantajele unei societăți fără cash.

În primul rând, România are nevoie de niște politicieni foarte bine pregătiți, care să poată implementa o astfel de măsură, ceea ce nu este cazul la noi.

În al doilea rând, țara trăiește din evaziune fiscală, șpagă și furt din bani publici, iar implementarea unei astfel de măsuri ar elimina din start aceste aspecte.

Totodată, această măsură va însemna o pierdere politică imensă, deoarece românii trebuie să fie plătiți destul de bine și să aibă condiții decente de muncă, pentru a putea implementa leul digital.

Dacă de mâine se oprește cash-ul în România, țara intră în colaps, se blochează totul. Poate că aceasta este și cauza unei națiuni adormite, faptul că în ciuda salariilor mici, fiecare se descurcă și mai face ceva pe lângă, la negru, că să o ducă un pic mai bine, iar o astfel de măsură va avea un impact șocant asupra societății, deoarece banii la negru vor dispărea, iar fiecare serviciu va fi impozitat.

În al treilea rând, bătrânii noștri nu sunt adaptați și nici nu se vor adapta la o astfel de măsură, de aceea va dura cel puțin 20 de ani până ca banii în format fizic să dispară din România.

În prezent, Suedia și Estonia sunt singurele țări care au renunțat la cash în proporție de peste 80% și sunt foarte aproape de idealul unei "cashless society".

Care sunt avantajele unei astfel de tranziții?

În primul rând, banii vor fi ușor de urmărit iar furatul banilor publici va fi extrem de dificil.

Șpaga va dispărea, pentru că banii vor fi monitorizați cu atenție și va fi extrem de greu să fentezi sistemul, astfel corupția va fi redusă aproape de zero.

Evaziunea fiscală și munca la negru vor dispărea, deoarece fiecare tranzacție fa trece printr-un sistem bancar, iar ANAF va monitoriza totul. Cu alte cuvinte, gata cu vânzarea produselor fără bon fiscal, sau pe datorie.

Totodată, scoaterea cash-ului din circuit va scuti statul de o cheltuială în plus, pentru că printarea și transportul de bani costă bani.

Care sunt dezavantajele unei astfel de măsuri?

Oamenii vor putea fi executați silit mult mai ușor, din moment ce toate sursele de venit vor fi în conturi bancare.

Fiind o țară incompetenta și coruptă, România ar putea avea mari probleme de securitate, dar și în ceea ce privește asigurarea vieții private.

Salariile mici, impozitele mari și prețurile aflate în neconcordanță cu veniturile ar face imposibilă viața fără cash.

Veniturile românilor trebuie să fie cel puțin decente pentru a putea face tranziția, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să muncească 12 ore pe zi, iar munca lor să fie impozitată cu peste 40%, pe lângă taxele și impozitele pe care le plătesc.

Așadar, o tranziție la o societate fără bani cash ar fi un lucru bun pentru România, deoarece ar fi în avantajul oamenilor și în dezavantajul politicienilor.

De aceea, considerăm că o astfel de măsură va dura zeci de ani, până va fi implementată, pentru că vor fi afectați doar cei care au ceva de ascuns și care câștigă bani ilegal. Cei care-și câștigă cinstit veniturile nu vor avea nicio problemă cu o astfel de măsură, cât timp este bine implementată.

Suedia este una dintre țările care a reușit să facă asta aproape în totalitate și nu a avut probleme privind viața privată a cetățenilor și pe ce își cheltuiesc aceștia banii, dar nivelul transparenței dintre stat și societate a crescut destul de mult, iar corupția a scăzut foarte mult. Așa cum bine știm, la baza corupției stau banii cash, nejustificați, care pot fi distribuiți în funcție de interese. Cu bani digitali, corupția și banii negri din trafic de droguri, prostituție, trafic de carne vie și alte metode ilegale vor fi istorie.

Desigur, toate aceste lucruri vor fi posibille numai cu implementarea unui proiect foarte bine pus la punct, care să regleze inechitățile sociale și să vină în sprijinul oamenilor care vor să câștige mai mult, în mod cinstit, dar la ce clasă politică avem, putem sta liniștiți că nu vor renunța pentru nimic la cash. De ce credeți că se demonizează așa de mult acest concept de scoatere a banilor cash din circuit?

Răspunsul este simplu, s-a dat ordin pe unitate ca românii să fie manipulați în așa fel încât să nu fie de acord cu această măsură, astfel că, la nevoie, politicienii se vor folosi de această scuză pentru a nu scoate banii cash din circuit, că nu vrea poporul, nu că le-ar fi lor extrem de greu să mai fure.

2.365 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page