top of page

Cu cine votăm în 2024? Ce opțiuni avem și cum restabilim echilibrul?


Românii par să fie foarte dezamăgiți de actuala guvernare, mai ales din partea celor de la PNL, deoarece toată propaganda lor s-a bazat pe lupta anti PSD, până au ajuns la putere, ca mai apoi să se lege ombilical la banul public.

Astfel, românii au rămas cu un gust amar și fără prea multe alternative.

Așadar, ce variante de vot ar exista în 2024?

Este evident că există foarte multe partide în România, dar fără prea mult potențial de a ajunge în parlament și de a se remarca cu un procent impunător.

Înainte de a prezenta câteva partide, ca alternativă de vot contra PNL-PSD, trebuie să fim conștienți că schimbările majore nu se vor produce foarte repede, deoarece nimic nu se poate face fără contribuția tuturor instituțiilor, iar majoritatea instituțiilor sunt politizate de actuala guvernare PSD-PNL.

Despre ce rol au instituțiile în dezvoltarea României și cum sunt parte la corupția din această țară, vom vorbi într-un articol separat.

Înainte de a prezenta partidele, menționăm că va fi foarte greu de înlăturat PSD și PNL de la putere, oricât ar zice unii că la următoarele alegeri vor dispărea.

Așadar, care sunt alternativele de vot în 2024 și la ce trebuie să fim atenți, pentru a nu cădea într-o capcană?

Partidele care merită atenție sunt: USR, Forța Dreptei, REPER și PMP.

PMP rămâne totuși cu semne de întrebare, deoarece sunt vulnerabili și prezintă impredictibilitate, putând oricând schimba tabăra.

Partidele de care să ne ferim și care par a fi o mare capcană, prin prisma faptului că au legaturi strânse cu sistemul putred, sunt următoarele: AUR, PPUSL, APP, PRO România, UDMR, SOS România, PNȚCD și partidul NOI. Toate aceste partide sunt legate între ele, mai mult sau mai puțin, prin faptul că sunt alcătuite din foarte mulți oameni care au făcut parte din PSD și PNL-PDL, în diferite perioade ale acestor partide din ultimii 20 de ani.

Vom lua fiecare partid în parte și îl vom analiza, pentru a putea trage o concluzie în 2024 la urnele de vot.

O altă variantă prin care România se poate remarca la nivel european, trăgând un semnal puternic de alarmă, dar pentru asta este nevoie de prezența masivă la vot, este protestul prin anularea votului. Cea mai puternică formă de protest, care va fi puternic mediatizată, va fi surpriza prin care milioane de români și-au anulat voturile, din cauza faptului că nu au avut o opțiune de vot.

Cei care spun că nu mai merg la vot, să se gândească la faptul că înaintașii noștri și-au dat viața pentru ca noi să avem putere de a alege și de a schimba cu toții un sistem care ne face rău.

Totodată, absența le vot este principalul obiectiv al sistemului, deși îndeamnă la vot, au grijă să îi facă pe români să nu mai meargă la vot, că oricum nu au pe cine alege.

De ce îi convine sistemului să stați acasă în ziua votului?

Dacă majoritatea nu va ieși la vot, vor ieși cei care votează la comandă, iar în parlament vom avea, din nou, un guvern corupt cu puteri depline ales doar de 30% dintre români și care-i va conduce și pe restul de 70%.

De aceea se urmărește dezbinarea oamenilor și implementarea toxică în societate a ideii că toți sunt la fel și nu are rost să mai ieși la vot.


Vom face o analiză foarte documentată despre partidele cu potențial și vom încerca să vă dăm o direcție de vot, pentru că votul este arma noastră cea mai puternică, dacă știm cum să o folosim și nu se descarcă, din greșeală, în "capul" nostru.

777 afișări3 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page