top of page

Cazul românului ținut ostatec de 8 ani în Africa și indiferența cu care MAE își tratează cetățenii.


În 2015, Iulian Ghercuț a plecat pentru un loc de muncă, ca paznic la o mină, în Africa, Burkina Faso, însă viața avea să i se schimbe dramatic.

Cu el mai erau încă două persoane, una dintre acestea a fost împușcată mortal, cealalaltă a fost împușcată în picior, iar el a fost luat prizonier.

Din 2015, părinții acestuia se simt neputincioși și speră, printr-o minune, ca acesta să poată fii adus acasă, înainte ca ei să părăsească această lume.

De-a lungul anilor, părinții lui Iulian au primit filmulețe cu el, ca dovadă că trăiește, în care acesta se adresa familiei și statutului român să găsească o cale de a-l aduce acasă.

Patronul firmei, pentru care Iulian a plecat la muncă, nu a mai dat niciun semn.


Lucrătorii Ministerului Afacerilor Externe plătiți cu bani grei pentru incompetență.


De-a lungul anilor, familia a încercat să afle informații cu privire la eforturile pe care le face MAE pentru recuperarea lui Iulian, dar aceștia s-au lovit de fiecare dată de răspunsuri seci și fără speranță.

Nu avem cum să nu ne întrebăm cât de incompetenți sau nepăsători sunt cei plătiți pentru a rezolva astfel de probleme.

Oare dacă vreo "beizadea" de politician ar fi pățit același lucru, tot aceeași indiferență ar fi fost? Putem să garantăm că era război pe teritoriul Africii, dacă se întâmpla o astfel de tragedie.

Pentru românii de rând, instituțiile publice sunt doar niște entități care-i stoarce de bani și le distruge viitorul, sistematic.

Este evident că acea organizație dorește o sumă de bani, dar autoritățile sunt atât de incompetente că nici măcar nu au reușit să cadă de acord cu privire la o sumă de bani, iar apoi să facă o campanie de mediatizare pentru a strânge din donații acea sumă. Asta nu se numește decât nepăsare, că nu putem găsi altă explicație, având în vedere că, de 8 ani, reprezentanții MAE transmit familiei să nu ia legătura cu presa, pe motiv că tergiversează operațiunea și că ei fac eforturi. Nu știm care sunt acestea, însă vedem că, în România, singurele eforturi care se fac de peste 30 de ani sunt pentru a aduce sărăcie, tragedii și degradare socială.

Puteți vizualiza reportajul întreg pe link-ul de mai jos:



Facem apel către toți românii care citesc acest articol să semneze petiția Declic, către președintele României, pentru a lua măsuri urgente de recuperare a lui Iulian.

Totodată, vă rugăm să distribuiți în număr cât mai mare, pentru a afla cât mai multă lume și a crea o presiune socială asupra instituțiilor incompetente ale statului.

Haideți să ne unim și să dăm dovadă de solidaritate!

146 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page