top of page

Asistații social, mașinăria de vot a primarului de la Furculești, scoși la interval.



Mai mulți cetățeni din comuna Furculești ne-au scris despre problemele din comună privind asistații social.

Luni sau marți va avea loc un control al comisiei de evaluare, iar primarul a dat zvon ca toți asistații social să se prezinte cu buletinele, pentru a le prelungi, ilegal, adeverințele care-i scutește de la prestarea activităților sociale.

După cum bine știți, asistații social au devenit o pradă ușoară a edililor și sunt folosiți în scopuri electorale.

Există suspiciuni clare că la Furculești sunt foarte mulți asistați social care sunt declarați inapți, din punct de vedere medical, să desfășoare activități în folosul comunității. Asta la nivel scriptic, pentru că în realitate foarte mulți dintre aceștia sunt apți de muncă.

Unii dintre ei sunt plecați din țară, în timp ce însuși primarul, Pană Ginel, le ridică ajutorul social de la primărie. Cetățenii sunt revoltați pentru că "asistații social" se întorc în țară cu mii de euro, bolizi de lux și le râd în față contribuabililor.

O parte dintre asistații social, în loc să lucreze în beneficiul comunei, lucrează pe moșiile consilierilor de la primărie, că altfel le taie socialul. Din cauza educației slabe și a lipsei de interes a primarului, acei oameni sunt exploatați și șantajați cu tăierea ajutorului dacă nu-l votează tot pe el.

Comuna Furculești dispune de un număr de peste 80 de asistați social, iar ajutorul social se acordă pe mai multe categorii.

Trebuie ținut cont că acei asistați social au la rândul lor rude, părinți, verișori, etc. Pentru o simulare cât mai corectă, puteți înmulți numărul acestora, 80, cu un indice de 3x, ±0,5. Veți obține un număr de peste 200 de voturi la alegeri.

În aceste condiții, 200 de voturi pot altera rezultatele alegerilor.

Noi facem un apel către toate instituțiile și vom face demersurile legale ca aparatul de asistați social să fie verificat cu maximă rigurozitate, atât la Furculești cât și în celelalte comune. Oamenii care plătesc taxe și impozite s-au săturat ca asistații social să le decidă soarta. Nu contestă nimeni că anumite categorii defavorizate trebuie sprijinite și ajutate să ducă o viață mai bună, dar nu considerăm că este normal ca cineva care nu contribuie cu nimic într-o comunitate să aibă drept de vot. Este nedrept față de cei care o fac și le poate pune piedici inclusiv celor care vor să schimbe ceva.

În altă ordine de idei, prefectul județului, Haralambie Epure, are atribuții de control și poate remedia această situație, doar că la noi prefectul e preocupat de ciolanul de la Alexandria și nu are timp să-și facă treaba. S-a perindat în ultimii ani pe la diferite evenimente și s-a implicat în activități fără efect, în loc să supravegheze funcționarea corectă a instituțiilor și să facă publice neregulile depistate.

Noi le transmitem furculeștenilor să fie foarte atenți la următoarele alegeri. Dacă vor să stea în continuare în noroaie, mizerie și sărăcie, în timp ce primarul și consilierii își fac avere pe spatele lor, să voteze în continuare cu Pană Ginel, zis Bodo.

Am vizitat județul de la un cap la altul și tot ce putem să vă spunem este că am văzut multe comune, destul de izolate, care au străzile asfaltate și sunt mai curate decât o comună care este situată pe un drum de circulație națională, apropiată de cele 4 orașe, Alexandria, Zimnicea, Turnu-Magurele și Roșiorii de Vede.

Dacă nu votați oameni competenți, care au dovedit că sunt responsabili, nici nu veți avea parte de mai mult. Este alegerea voastră dacă vreți o comună dezvoltată sau una acaparată de un grup de interese pentru care, mai devreme sau mai târziu, veți ajunge să munciți pe salarii de subzistență.

716 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page