top of page

Toți știau! Azilul ilegal din Pietroșani funcționa cu acordul și sub protecția primarului.


Un caz care a zguduit județul Teleorman cu imaginile filmate live de publicația explozivnews24.ro a ajuns în atenția organelor de urmărire penală.

În comuna Pietroșani din județul Teleorman a fost descoperit un azil de bătrâni ilegal, în care oamenii țipau de foame la gardurile vecinilor și erau ținuți fără medicamente și fără supraveghere medicală.

Cazul a fost preluat de aproape toată presa, după ce publicația locală ExplozivNews24 a transmis imagini în direct de la fața locului, când autoritățile au descins la locația menționată.

Așa s-a descoperit că azilul apărea în acte ca pensiune turistică, iar primarul comunei, Picu Emil, era unul dintre garanții acestei orori cu titlu de cămin.

Sursele noastre susțin că TOȚI ȘTIAU, toată Primăria Pietroșani, dar nimeni nu comenta nimic și nu punea întrebări, deoarece șeful primăriei, Picu Emil, trecea frecvent pe acolo și chiar le ducea pungi cu diverse alimente ieftine, de sărbători.

Chiar el a declarat asta, când a fost sunat de jurnalista de la publicația care se afla la fața locului.

Nu știm dacă este vorba despre mult tupeu, prostie sau pur și simplu incompetență, dar să declari tu, ca primar, că nu știai de azilul ilegal, deoarece nu te-a sesizat nimeni, pare o peliculă prost regizată.

Ar trebui cercetat penal acest primar, împreună cu cei din primărie și cu patroana azilului groazei. Este la fel de vinovat și Picu Emil, pentru că s-a dus în vizită cu pungi de cadou și nici măcar nu a întrebat ce este cu acel azil, sub ce formă funcționează, de ce nu este luat în evidența compartimentului de asistență socială din primărie.

Asta este varianta lui oficială: nu știa de ilegalitatea care a fost comisă încă de când a câștigat primăria. Minciuni! Toți știau!

Amărâții ținuți acolo erau încuiați, neîngrijiți, bolnavi, iar unii au murit din aceste cauze. Patroana era tolerată de primarul Picu cu bună știință, cu scopul de a-i folosi pe oamenii ăia chinuiți pentru voturile care ar putea face diferența intr-o comună cum e Pietroșani.

Solicităm public procurorului și polițiștilor care se ocupă de acest caz să nu instrumenteze dosarul "pe genunchi", pe motiv că e perioadă de vacanță, ci să aștepte până îl pot trata cu seriozitate, trăgând la răspundere toate personajele sinistre care au știut de acest azil și au permis, prin nepăsare, ca niște oameni necăjiți să fie chinuiți pentru a le lua voturile și banii de pensie.

822 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page