top of page

Se pregătește un nou tun cu dedicație la Furculești. Foamea de bani depășește legea.



După ce s-a încasat un miliard pentru cimitir, o nouă firmă vrea o bucată din bugetul primăriei.

La scurt timp după ce am publicat un articol în care am semnalat cum a fost atribuit un contract cu dedicație, în valoare de 100.000 RON, din partea primăriei Furculești către S.C. CRIS PRESTARI SERVICII CURATENIE S.R.L., o firmă cu sediul în Furculești, apropiată primarului, pentru curățarea cimitirului din sat, a apărut o nouă firmă care-și vrea partea din banii contribuabililor, pentru aceleași prestări de servicii.

Firma se numește GYO TRANS FREEWAY S.R.L. (fosta FLORIS GO S.R.L.), a fost înființată în 2012, nu are angajați, iar singura activitate economică a fost în 2021, cu cifră de afaceri de 3000 de lei și un profit de 2910 lei. În 2022 a fost pe zero.



Firma este administrată de George Pană și Anghel Florentina, fata șoferului de pe microbuzul școlar.



George Pană este foarte bun prieten cu primarul de la Furculești, ei apar în mai multe poze pe la chiolhane, alături de șoferul autobuzului școlar, zis Fane Jai, și fostul viceprimar, zis Dumba, declarat incompatibil și actual administrator al comunei.



Firma de la Furculești, S.C. CRIS PRESTARI SERVICII CURATENIE S.R.L., a câștigat contractul pentru curățarea cimitirului de la Furculești și firma de la Spătărei, GYO TRANS FREEWAY S.R.L., vrea contract pentru cimitirul de la Spătărei.

Suma care a fost scoasă la bătaie, pentru curățarea cimitirului de la Spătărei, este de 115.200 RON, mai mare cu 15.200 lei decât cea de la Furculești. Probabil că primarul și-a mărit comisionul, "pentru că inflație" și "pentru că infracțiune în formă continuată" deci pedeapsă mai mare.

În primă fază, oferta a fost lansată pe 05.10.2023, iar firma GYO TRANS FREEWAY S.R.L. a fost refuzată, deoarece s-au făcut prea multe valuri, în urma articolului publicat de noi, despre firma de la Furculești, valuri ce au atras atenția autorităților.



Astăzi, 12.10.2023, aflăm că firma s-a înscris din nou, pentru aceeași sumă, 115.200 lei, și tot ce lipsește este aprobarea din pixul primarului.



Rămâne de văzut dacă se va concretiza și dacă primarul comunei, Pană Ginel, este dispus să-și riște libertatea.

În orice caz, avem câțiva cetățeni dispuși să depună plângeri penale, sub îndrumarea noastră, pentru aceste ilegalități.


Ținem să mulțumim, pe această cale, celor care ne sprijină financiar, ajutându-ne astfel să putem continua investigațiile.

Vă invităm și pe voi să sprijiniți activitatea noastră, pentru că numai de la noi veți afla cine fură acest județ.


Continutul nostru este gratuit, dar dacă doriți să sprijiniți activitatea noastră, ne puteți ajuta cu o sumă modică pe contul pe patreon https://www.patreon.com/globalteleorman

Deși aveți acces gratuit la publicația noastră, investigațiile pe care le desfășurăm necesită bani, timp și informare amănunțită.

O presă independentă depinde exclusiv de sprijinul cititorilor.

Vă mulțumim!

Post: Blog2_Post
bottom of page