top of page

Scandal la Zimnicea, primarul Petre Pîrvu s-a ales cu dosar penal. Milioane de euro cheltuite fictiv


În zilele de 31.01.2023 și 01.02.2023, Activistul buzoian, Robert Nițu Gabriel, a venit pe raza orașului Zimnicea și a rămas șocat atât de modul inuman în care trăiesc oamenii, modul în care arată orașul, dar și de comportamentul abuziv și ilegal al autorităților, cât și de felul în care milioane de lei sunt sifonați pe hârtie, căci în realitate nimic nu există din ce s-a plătit.

Cu o zi înainte, pe 31.01.2023, Activistul Buzoian, a fost pe raza orașului Zimnicea și a rămas șocat de hectarele de gunoi de la marginea orașului, dar și de nepăsarea autorităților.

"Așa ceva, nu am văzut nicăieri în țara asta."

Acesta s-a deplasat pe strada Cetății, locație unde se află un monument istoric încă de pe vremea geto-dacilor, numit Situl arheologic "Câmpul Morților". La fața locului a constatat că atât Cetatea istorică, cât și zona "Câmpul Morților" erau acoperite de un covor imens de gunoaie, întins pe zeci de hectare. Este o bataie de joc la adresa teritoriului istoric al acestei țări, dar și o dovadă a lipsei totale de nepăsare față de strămoșii noștri care au luptat, de-a lungul istoriei, pentru ca primarul să poată sta azi în funcție și să-și bată joc de efortul celor care au murit pentru țară.

Așadar, activistul a chemat poliția la fața locului și a cerut să fie întocmit dosar penal pentru aruncarea și îngroparea ilegală a gunoiului.

Totodată, Robert Nițu Gabriel a sunat la Primăria Zimnicea să le aducă la cunoștință că niște gunoaie sunt incendiate, dar acesta s-a lovit de secretara primarului, care i-a comunicat că primăria nu are o echipă de intervenție asupra incendiilor, activistul fiind nevoit să solicite un echipaj de pompieri.

A doua zi, 01.02.2023, Activistul Buzoian s-a dus la primărie pentru a lua un număr de înregistrare, pentru o petiție pe care a depus-o, dar și pentru a sta de vorbă cu primarul, însă acesta avea să constate că accesul în primărie era interzis, că așa a dat ordin primarul, din propria expertiză medicală.

Vă dați seama unde s-a ajuns? Un primar corupt decide de capul lui că e pandemie și închide o instituție publică, iar presa tace și autoritățile nu au nicio reacție.

Oamenii care veneau la primărie erau ținuți în frig, în bătaie de joc, doar pentru că funcționarii publici, în frunte cu primarul, nu aveau chef de problemele lor.


Subminarea economiei unui oraș și rebuturile din aparatul instituțional.


Activistul Robert Nițu Gabriel a fost blocat la intrarea în primărie de un polițist local. În momentul în care acesta l-a întrebat de ce nu îl lasă să intre, polițistul local i-a răspuns că e dispoziție dată să nu intre nimeni, că e gripă, fără să precizeze un articol de lege, sau orice altă prevedere legală la baza căreia stă o astfel de măsură.

Activistul a descoperit că primarul a cheltuit milioane de lei pe întreținerea unor străzi de pământ și achiziționarea de echipamente pentru voluntarii care ar fi trebuit să intervină la stingerea incendiilor.

La fața locului a fost solicitat un echipaj de poliție, pentru care s-a întocmit un proces verbal cu privire la abuzurile pe care primarul și lucrătorii primăriei le fac, dar și pentru consemnarea faptului că s-au cheltuit bani pentru un serviciu nefuncțional.

Secretara primăriei a fost contactată, telefonic, de mai multe ori, dar aceasta i-a închis telefonul în nas de fiecare dată, de parcă un cetățean suna la cineva acasă și nu la o instituție publică.

Cu siguranță această secretară este vreo nulitate a vreunui politician și a fost angajată să nu stea degeaba acasă. Dacă nu e bună de nimic, măcar să nu fie bună de nimic pe banii contribuabililor.

Asistăm la un eveniment fără precedent, niciun funcționar public nu mai respectă legea, nicio autoritate de control nu mai aplică legea și nicio autoritate Anticorupție nu se sesizează, ceea ce denotă că toți acceptă cu bună știință aceste nereguli.

Așa cum spunea și activistul buzoian, "..vă meritați soarta, fraților..."

Cât timp nimeni nu reacționează la astfel de comportamente și abuzuri, nu se va schimba nimic. Oricât ne-am zbate noi să informăm opinia publică, dacă opinia publică nu reacționează, e greu să schimbăm ceva.

Abia așteaptă Pîrvu să vină banii din pixul lui Gâdea, să mai cheltuie câteva miliarde pe întreținea străzilor de pământ.

Avem, totuși, speranța că lucrurile vor începe să se schimbe din 2024, deoarece sunt tot mai mulți oamenii care reacționează la articolele noastre și au început să se implice în lupta pentru normalitate. O parte dintre cititorii noștri au înțeles că numai împreună vom putea schimba acest județ. Sunt foarte multe plângeri penale pe numele celor care au încălcat legea, începe să crească numărul celor care iau atitudine, iar unii dintre aceștia vor candida la alegerile locale.

Sperăm să fie cât mai mulți cei care au înțeles că nu e suficient doar să voteze odată la patru ani și să aștepte prosperitate. Minunile se fac împreună și este datoria noastră să ne asigurăm că instituțiile își fac treaba și nu-și bat joc de noi.


Vezi videoclipul complet pe link-ul de mai jos

Activistul Buzoian: Primărie la stăpân la Zimnicea.

1.438 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page