top of page

Roșiorii de Vede, raiul retrocedărilor dubioase.




Roșiorii de Vede, orașul municipiu, ascunde foarte multe nereguli la nivel instituțional, iar noi le vom face publice, pe fiecare în parte.

Garda veche a PSD-ului deține monopolul în oraș și acaparează abuziv terenuri și proprietăți, în timp ce tinerii părăsesc orașul deoarece nu au posibilitatea de a se dezvolta.

Cu ceva ani în urmă, în Roșiorii de Vede s-au făcut retrocedări de teren, iar "norocoșii" din administrația publică au avut grijă să profite din plin.

Luminița Mincă, șefa ADPP ( Administraţia Domeniului Public și Privat), este una dintre persoanele "lovite" de noroc. Aceasta a avut de revendicat aproximativ 1400 mp, teren intravilan, iar în urma revendicării aceasta a primit, mai exact și-a atribuit singură bucăți de teren din mai multe zone ale orașului, în cuantumul metrilor pătrați cuveniți.

Doamna Mincă și-a făcut cadou numeroase garaje, buticuri și teren în zonele centrale din Roșiorii de Vede, iar acele buticuri

autoretrocedate erau racordate la toate utilitățile.

Oare câți oameni au oportunitatea de a-și alege cele mai bune locuri într-un oraș, sau de a revendica proprietăți de-a gata, racordate la utilități?

Vă dați seama câți tineri ar fi putut să-și facă o afacere și ar fi putut deveni antreprenori, care ar fi susținut ulterior economia orașului?

Între timp, șefa ADPP, Luminița Mincă, a mai vândut din terenurile deținute, de la 1400 mp mai are aprox 900 mp.

Câțiva ani de zile a avut o parte dintre terenuri închiriate.

Terenul deținut este trecut ca suprafață totală în declarația de avere, în realitate această bugetară norocoasă deține acea suprafață de 900 mp împărțită pe bucăți.

Doamna Luminița are câte 20, 40, 50, 100 de metri pătrați împrăștiați prin toate punctele valoroase și de interes ale orașului.

Dacă un om de rând dorește să își deschidă o afacere trebuie să cotizeze atât la "Don" Cârciumaru, primarul orașului, cât și la șefa ADPP, Luminița Mincă, deoarece aceasta deține terenurile din zonele de interes.

În orașul Roșiorii de Vede s-a format o grupare, strâns legată, între toate instituțiile.

Mafia politică controlează, voalat, Parchetul, Poliția și principalele afaceri de casă din oraș.

Primarul din Roșiorii de Vede, Cârciumaru Valerică, este un personaj foarte controversat. Acesta visează să ajungă precum era idolul său, Liviu Dragnea, în Teleorman.

În primă fază, Valerică a reușit să-și impună controlul la nivelul orașului municipiu, dar rămâne de văzut pentru cât timp.

Vor urma materiale interesante, în care vom dezvălui manevrele și combinațiile ilegale, precum și cazuri mușamalizate de instituții cheie, care ar trebui să lupte împotriva corupției.

2.257 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page