top of page

Primăria Alexandria pompează milioane de lei într-o firmă care funcționează ilegal. Justiția doarme.



Lagărul de concentrare pentru animale fără adăpost, căci numai a serviciu specializat de gestionare a câinilor fără stăpân nu arată, a primit din bugetul primăriei suma de 2.577.000 lei, 515.000 euro, pentru gestionarea serviciilor aferente, stabilite în caietul de sarcini.

SERVICIUL SANITAR VETERINAR S.R.L este sub administrarea primăriei municipiului Alexandria, un fel de URBIS al primăriei Roșiorii de Vede, doar că modul de funcționare al acestei firme de casă din Alexandria nu este legal, din punct de vedere al atribuțiilor pe care le are.

Firma a fost înființată în mod special pentru a stoarce bani publici din bugetul primăriei, în niciun caz pentru asigurarea condițiilor decente pentru animalele fără adăpost.

Acești oameni nu au scrupule și profită de orice portiță legislativă pentru a înființa firme ineficiente, cu scopul de a sustrage banii contribuabililor.

Au fost alocate sume de ordinul miliardelor, timp de ani de zile, pentru cheltuieli nejustificate și ocazional s-au pompat bani pentru investiții.

În anul 2011, primăria Alexandria a alocat suma de peste 269.000 mii euro pentru amenajarea adăpostului pentru câini, dar nu știe nimeni cum au făcut acele amenajări și ce fel de materiale au folosit, căci adăpostul pentru câini arată mai degrabă a lagăr de concentrare pentru animale.

Pe 30 de cușete pentru câini și niște garduri de împrejmuire, Primăria Alexandria a cheltuit peste 10 miliarde lei vechi.

Ulterior, de la data investiției, primăria a continuat să pompeze bani anual în acest adăpost fantomă, în timp ce numărul angajaților a continuat să scadă.

În prezent, Serviciul Sanitar Veterinar Alexandria are un număr de 7 angajați, față de 12, câți avea în anul 2012, însă suma de bani pe care primăria Alexandria a pompat-o anual nu a scăzut, iar ca să fie treaba bună, pentru că anual se aloca aproximativ 100.000 mii euro pentru întreținerea angajaților cu buletin de partid și nu a câinilor. Drăgușin a alocat în luna ianuarie 2022, prin licitație deschisă, suma de 2.577.000 lei, adică 515.000 mii euro, că doar e criză.

Noaptea minții, o firmă fantomă înființată fără atribuții legale și reglată din diverse hotărâri de consiliu local, primește bani din bugetul primăriei, sub pretextul îngrijirii câinilor fără adăpost.

Astfel, sumele investite de primărie în această firmă se constituie prejudicii aduse bugetului local, pentru care cineva va răspunde, inclusiv penal.

Toate acţiunile derulate de către Serviciul Sanitar Veterinar sau SC Serviciul Sanitar Veterinar SRL, privind gestionarea câinilor fără stăpân, îmbracă forma penală a abuzului în serviciu, desfăşurarea unei activităţi fără autorizare, cruzime faţă de animale (având în vedere faptul că numai în perioada 2014 – 2016 SC Serviciul Sanitar Veterinar SRL a ucis peste 2000 de câini, fără drept, și câți o mai fi ucis până în prezent) şi gestionare frauduloasă a banului public.

Și de parcă nu era suficient, consilierii locali au aprobat un regulament de funcționare pentru un serviciu care nu a fost înființat legal, acesta fiind lipsit de aplicabilitate, iar ca să pună cireașa pe tort, aceștia a aprobat prin HCL 84/2016 „delegarea gestiunii serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Alexandria, ca fiind gestiune delegată prin concesiune,…”, omițând că nu pot concesiona ceva ce nu au înființat legal.

Dar mai contează, la câte atrocități asupra animalelor și nereguli au făcut?

Este evident că acest SRL de "casă" a fost înființat în scopuri economice, mai exact obținerii de venituri cu orice preț, chiar și ilegale.


Totodată, în consiliul de administratie al societății sunt angajați consilieri locali, dar și un angajat al Consiliului Județean Teleorman, Burcea Florin, de unde încasează un salariu lunar de 6250 lei, care are funcția de administrator al firmei SERVICIUL SANITAR VETERINAR S.R.L Alexandria, de unde mai încasează suma de 2300 lei lunar și, de parcă nu era suficient, mai este și membru în consiliul de administrație al Spitalului de Psihiatrie Poroschia, de unde încasează un venit lunar de 1044 lei.

Așadar, sus numitul este omni prezent, omni competent și omni plătit.



Haznaua PSD Teleorman este plină de oameni multi funcționali pe hârtie.

Oare câți oameni, câți tineri au posibilitatea să câștige lunar incredibila sumă de 9500 lei? Dacă ne raportăm la aceste sugative de bani publici, România are salarii europene, iar majoritatea oamenilor care se chinuie să câștige cât să trăiască de la o lună la alta sunt doar ghinioniști că nu sunt membrii de partid, respectiv "curlingători" de baroni politici.

Autoritățile din județul Teleorman, ale căror atribuții sunt să combată aceste practici ilegale, asistă cu bună știință la încălcarea legii, căci neregulile și pomparea de bani publici se întâmplă aproape pe față. Nu ar fi greu de făcut investigații și anchete serioase, dacă s-ar vrea.


Urmăriți-ne pe site-ul www.globalteleorman.com și pe

Pagina de Facebook Global Teleorman. Fiecare apreciere pe pagina de Facebook ne ajută să fim mai vizibili, mai influenți asupra opiniei publice și putem forța mâna autorităților să ia atitudine.

Noi suntem singura publicație care spune adevărul din spatele prezentării publice. Noi dezvăluim lucruri care nu s-au spus niciodată, despre cei care vă cer voturile și vă mint în față că vor să facă ceva pentru bunăstarea voastră.

Informația declanșează reacția!

Post: Blog2_Post
bottom of page