top of page

Primaria Moșteni cheltuie banii în familia primarului Tăbărana.

Actualizată în: 26 mai 2021







Achiziții la prețuri duble prin firmele ginerelui.

Primarul comunei Moșteni, Vică Tăbărana, semnează contracte pe bandă rulantă prin firmele familiei.

De-a lungul timpului, primăria Moșteni a onorat firmele DURLESTI COMPANY SRL și GARBUZ MIHAIL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ cu nenumărate contracte, unele pe sume mari de bani, altele pe sume mici, dar peste 80% dintre tranzacții au prețuri duble.

Pe surse, firma GARBUZ MIHAIL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ, este pe numele ginerelui primarului, iar firma DURLESTI COMPANY SRL pe numele unchiului ginerelui.

GARBUZ MIHAIL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ  a fost înființată la data de 23.01. 2020.

Până in prezent, a încheiat contracte cu Primăria Moșteni la prețuri duble față de valoarea de piață a bunurilor cumpărate.

Firma lui ginerică a incheiat, până în prezent, conform datelor SEAP, 19 contracte în valoare de 278.355 lei.

Printre cele mai bănoase este achiziționarea a 36 de costume de protecție pentru voluntarii pentru situatii de urgență. Practic, comuna este plină de salvatori si eroi, aceste costume fiind achizionate la preț dublu.

Pe piața liberă, prețul unui echipament de protecție, menționat în contractul de achiziție de către primărie, este de 1000-1200 lei, dar primarul, Vică Tăbărana, nu se uită la bani când e vorba despre familie.

Astfel, acesta a achiziționat echipamente la prețuri de 2200-3200 lei de la firma ginerelui.

Tot prin această firmă, Primăria Moșteni a cumpărat, pentru "nevoile" comunității și buzunarul familiei, țevi de pvc de diferite mărimi, țevi la care a fost adăugat un adaos de 250-300 de lei, față de pretul cel mai mare pe care noi l-am găsit pe piață.

Ginerică mai are și tupeul să menționeze în contract că prețul la care el a cumpărat țevile a fost cel mai mic.

Absolut toate tranzacțiile făcute prin această firmă au prețuri duble, unele chiar triple față de prețul normal de pe piață.

Bănuim că această comună este foarte bine dezvoltată, având în vedere investițiile care s-au făcut.

DURLESTI COMPANY SRL este o firmă de casă mai veche, dar și această firmă se remarcă tot prin achiziții de obiecte la prețuri duble.

Tranzacțiile care au îmbogățit această firmă au fost două contracte prin care primăria a achiziționat lămpi pentru iluminat stradal.

Cetățenii au lumină pe străzi, dar oare au habar cât i-a costat acea lumină?

La o scurtă verificare, cu indulgență, am constatat ca prețul unui corp de iluminat stradal/bucată este de 150 lei.

Ei bine, același corp de iluminat stradal a fost cumpărat cu incredibila sumă de 400 lei/bucata, preț aproape triplu.

Cele două firme au, ca prin coincidență aceeași adresă de email, respectiv numele ginerelui primarului, dar la o verificare mai amănunțită constatăm că, tot prin coincidență, cele 2 firme au avut contracte doar cu primăria Moșteni.

Se pare că aceste societăți au o afinitate pentru Primăria Moșteni și pentru bugetul acesteia. Vorba unui primar liberal, coleg de partid cu cel de la Mosteni: " Noi aicea, ne avem bine cu toții".

Primarul este recunoscut ca arogant si plin de el, datorită sprijinului politic de care se bucură. Pe surse, am aflat că Tăbărana recurge la amenințări când este deranjat în habitaclul lui.

Timpul trece, banul se fură, oamenii așteaptă încă un mandat, timp în care sunt duși cu zăhărelul, iar organele penale lucrează în "slow motion".

Stimate organe, tocmai v-am prezentat un caz care nu necesită prea mult deranj din partea voastră. Noi și cetățenii de bună credință ne-am dori să vedem mai multă acțiune atunci când banul public este "downloadat" în buzunarele politicienilor, prin firmele de casă.

Noi milităm pentru adevăr.

Oamenii trebuie să știe pe ce se duce contribuția lor.

Asta se întâmplă cand autoritățile se autosesizează doar la ordin, banii săracilor se duc in buzunarul bogaților.

Vă așteptăm pe pagina noastră Global Teleorman și pe grupul Reacția Teleorman, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și dezvăluiri despre cum sunt cheltuiți banii publici.

Orice informații dețineți, cu privire la abuzuri, infractiuni ori ilegalități, vă rugăm să ne transmiteți.

Noi publicăm fără perdea.

Nimeni și nimic nu ne poate opri din drumul spre adevăr.

A venit timpul ca teleormănenii să vadă o altfel de presă. O presă liberă care militează pentru aflarea adevărului.



Post: Blog2_Post
bottom of page