top of page

Managerul spitalului TBC Roșiorii de Vede abonat la bani publici, prin firmele de casă.



Managerul spitalului de Pneumoftiziologie Rosiorii de Vede, Săvescu Laurențiu Marian, își alimentează conturile din bugetul primăriei Roșiorii de Vede.

Săvescu Laurențiu este un personaj controversat și ascensiunea lui este dovada vie că slugărnicia politică îți aduce beneficii.

De la un simplu angajat la benzinărie a ajuns patron de magazine, manager de spital și, de parcă nu erau suficiente afacerile pe care le avea, acesta s-a gândit să-și multiplice veniturile din bani publici.

Cum a ajuns un pompagiu manager de spital?

Susținerea a venit din partea primarului Cârciumaru Valerică, deoarece actualul edil, fost manager de spital, avea nevoie de cineva care să-i țină postul cald, în caz că pierdea alegerile locale, și l-a ales pe cel mai "bun din curtea școlii", Săvescu Laurențiu Marian.

Așadar, având în vedere că Valerică a câștigat și al doilea mandat, Săvescu a rămas în funcția de Manager.

Cea mai mare realizare a acestuia, în plan personal, a fost să se îmbogățească, iar în plan profesional a fost să pice examenul pentru postul de manager al spitalului cu nota 1,92.

Nota pe care Săvescu a obținut-o a fost, probabil, cea mai mică notă din România, care s-a luat vreodată la un astfel de concurs. După nenumărate încercări, acesta a reușit, cu chiu cu vai, să ia examenul din a treia încercare. Vorba marelui Toma Caragiu, "... De la cățel la prost e un salt, nu pot să mă plâng".

Cam așa a ajuns mare om Săvescu.

Pe lângă funcția de manager, Săvescu Laurențiu are câteva afaceri, șase la număr, dintre care un magazin în Roșiorii de Vede, un magazin și o sifonărie în comuna Maldaeni, două magazine în comuna Rădoiesti și un magazin în comuna Scrioaștea.

Toate aceste afaceri sunt trecute pe firma Cătălin & Iulia SRL, firmă a cărui proprietar este chiar soția sa Săvescu Mariana.





Totodată, Săvescu Laurențiu, managerul TBC Roșiorii de Vede, deține și câteva utilaje. Aici începe scurgerea de bani publici din administrația locală.

Utilajele deținute de Săvescu sunt închiriate de firma SC URBISSERV CONSTRUCT SRL, firmă care este administrată de primăria Roșiorii de Vede.

Acum ceva timp a existat un scandal la nivel local privind firma URBIS, deoarece se dorea desfacerea contractului cu primaria, dar lucrurile au luat o întorsătură radicală când Adelina Sfăt, administrator al URBIS din partea primăriei, la vremea respectivă, a primit un post călduț de la primarul Cârciumaru Valerică, asta pentru ca familia Micheanu, "patronii" URBIS, să nu fie îndepărtată de la banul public și, respectiv, managerul spitalului TBC Roșiorii de Vede, Săvescu Laurențiu Marian.

Doar nu credeați că Adelina Sfăt a primit acea funcție doar pentru că este o femeie capabilă și responsabilă, ci tocmai pentru a fi redusă la tăcere, ca banii să curgă în continuare în buzunarele familiei Micheanu și a managerului Săvescu.

Acesta este PSD în Teleorman, se agață de ciolan și găsește fel și fel de modalități de a "suge" bani publici prin numeroase firme de casă subînchiriate.

Corupția din primăria Roșiorii de Vede este atât de mare, încât eclipsează tot, dar procurorii din teritoriu dorm în ghete, căci sunt aserviți politic și fac dosare doar celor care sunt împotriva corupției.

2.032 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page