top of page

Licitație trucată la Smârdioasa! Cum au fost schimbate condițiile de participare pentru "câștigător"




La primăria Smârdioasa, ilegalitățile se țin lanț, iar autoritățile dorm în ghete.

Săptămâna trecută, primăria a organizat o licitație prin care a dat spre închiriere o suprafață de 163 de hectare unei firme de "casă" a PSD.

Deși primarul este penelist, acesta servește cu sfințenie tot PSD, partidul din care a plecat în 2020, înainte de alegeri, pentru ciolanul personal.

Firma beneficiară se numește AGRONIS DARLUC SRL și este condusă, din umbră, de Alexandru Nistor, un personaj controversat și discret în viața publică.

Conform legii și hotărârilor de consiliu local, AGRONIS DARLUC SRL nu respecta condițiile impuse de lege privind participarea la licitație, deoarece firma trebuia să aibă minim 5 ani vechime și un venit net anual, stabilit de consiliul local.

Cu toate acestea, AGRONIS DARLUC SRL a câștigat licitația, după ce primarul, Pomojnicu George, a modificat condițiile de participare la licitație.

În anunțul făcut de primărie scria că solicitările privind clarificările sunt valabile până la data de 06.04.2022, iar data limită de depunere a ofertelor este de 13.04.2022, doar că, imediat după ce perioada de clarificări s-a terminat, primarul a convocat consiliul local într-o ședință extraordinară, la data de 07.04.2022, prin care au modificat condițiile de participare la licitație.

Astfel, oricine ar fi vrut să participe nu a mai putut, deoarece, în primă fază, din cauza condițiilor, puține firme s-ar fi înscris la licitație, dar după modificare s-ar fi putut înscrie mai mulți antreprenori.

Coincidența face că AGRONIS DARLUC SRL a fost singura firmă eligibilă, deși nu există date exacte despre cifra de afaceri a acestei firme, pe lângă faptul că nu îndeplinește vechimea minimă de 5 ani.

Încălcarea legii este flagrantă și făcută la vedere, fără nicio ezitare, deoarece instituțiile din justiție sunt marionetele politicienilor.

În anul 2020, profitul firmei a fost de minus 88.503 mii lei, iar în 2021, firma s-a îmbogățit brusc și a făcut un profit de 251.000 mii lei, fix în anul în care avea nevoie, deoarece primăria Smârdioasa a scos la licitație un tren de 163 de hectare, iar una dintre condiții era cifra de afaceri pe anul 202. Cu alte cuvinte, ca să fie punctajul maxim, au modificat și sumele pentru cifra de afaceri.

Dacă la data publicării anunțului cifra de afaceri pentru punctajul maxim era cuprinsă între 50.000 și 100.000 lei, după ce primarul și consilierii locali, complici la trucare, au modificat condițiile, sumele pentru punctajul maxim erau cuprinse între 5000 și 10.000 lei, de zece ori mai mici. Astfel, deducem că mult mai multe firme ar fi fost compatibile să participe la licitație, dar au fost sabotate.

După câștigarea licitației, firma AGRONIS DARLUC SRL a și început să-și desfășoare activitatea pe terenul închiriat, deși termenul de depunere și soluționare a contestațiilor nu a expirat.

Modul în care a fost încălcată legea este o palmă dată autorităților anticorupție, pentru a le dovedi cât de șmecheri sunt baronii locali și cât de inutili sunt cei cu justiția în mână.

Cine este în spatele AGRONIS DARLUC SRL și care este miza?

Deținătorul firmei AGRONIS DARLUC SRL este Alexandru Nistor, iar numele acestuia a fost vehiculat în unele investigații jurnalistice.

Alexandru Nistor deține 50% dintr-o altă firmă, EN Electric Proiect Office, firmă care a fost subiectul unor investigații jurnalistice despre firmele de "casă" ale PSD și care a obținut contracte de peste 9.000.000 euro cu statul,fiind favorizată direct de către Compania Națională de Investiții (CNI), companie care este condusă de oamenii fideli PSD-ului.

Vezi investigația aici :

https://newsmaker.ro/clientela-psd-ne-construieste-si-bazine-de-inot-pe-banii-statului-in-vreme-ce-tara-nu-are-autostrazi-si-spitale-aproape-2-milioane-de-euro-costa-fiecare-pisci/

Firma era specializată pe construcția bazinelor de înot, a căror valoare era evaluată la aproximativ 2.000.000 euro/ bazin. Unul dintre bazine a fost decontat și de teleormăneni. Proiectul a costat 1.700.000 euro și a fost făcut în Turnu Măgurele. Asta în timp ce teleormăneni duceau lipsa locurilor de muncă și își rupeau mașinile prin drumurile pline de gropi, care au făcut multe victime.

Alexandru Nistor, deținătorul AGRONIS DARLUC SRL și deținător a 50% din firma EN Electric Proiect Office, este salvarea primarului George Pomojnicu, deoarece acesta ar avea probleme financiare, dar și probleme cu legea, iar Alexandru Nistor i-ar fi promis că-l scapă de probleme prin influența sa și a oamenilor pe care-i are în instituții cheie, în schimbul terenului de 163 hectare, pe care l-a și obținut.

Așadar, primăria Smârdioasa este, momentan, campioană la incompetență și încalcarea legii, având în vedere și incidentul cu accidentul mortal al unei angajate din primărie, dar suntem ferm convinși că sunt multe alte cazuri ilegale în Teleorman și vă invităm să ne trimiteți informații cu privire la ilegalitățile constatate.

Iată, deci, că fenomenul infracțional din Teleorman este în creștere, iar instituțiile abilitate care ar trebui să țină sub control încălcarea legii sunt într-o hibernare fără precedent, în timp ce șmecherii fură banii contribuabililor prin interpuși și firme paravan, iar, mai nou, incompetența acestora provoacă victime nevinovate.

Oamenii vor ajunge să-și facă singuri dreptate, în ritmul ăsta, și, pe bună dreptate, pentru că nemulțumirile sunt din ce în ce mai mari, alimrntate și de incompetența, lipsa de implicare și profesionalism a judecătorilor, procurorilor și polițiștilor, precum și altor instituții publice responsabile de aplicarea normelor legale.


Tot mai mulți oameni încep să ne sesizeze nereguli și să se alăture inițiativei noastre de a devoala mafia din județul Teleorman.

Deoarece nu pot face mare lucru pe cont propriu, din cauza abuzurilor la care ar fi supuși, aceștia aleg să colaboreze și să trimită informații publicației noastre.

Împreună vom reuși să arătăm adevărata față a celor care vin și cerșesc voturile oamenilor având un singur scop, accesul la bani publici pentru a-și asigura familiile pe viață.

Și nu uitați, SCHIMBAREA sunteți voi.


Urmăriți-ne pe site-ul www.globalteleorman.com și pe

Pagina de Facebook Global Teleorman. Fiecare apreciere pe pagina de Facebook ne ajută să fim mai vizibili, mai influenți asupra opiniei publice și putem forța mâna autorităților să ia atitudine.

Noi suntem singura publicație care spune adevărul din spatele prezentării publice. Noi dezvăluim lucruri care nu s-au spus niciodată, despre cei care vă cer voturile și vă mint în față că vor să facă ceva pentru bunăstarea voastră.

Informația declanșează reacția!

1.790 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page