top of page

Jaf la drumul mare. Sârbeni, o comună căpușată de PSD. Milioane de lei sifonate prin firme de partid



În urma investigațiilor pe care le-am desfășurat în ultima perioadă, am reușit să descoperim sistemul prin care firmele de casă ale PSD sunt abonate la bani publici.

Ele sunt mult mai multe la număr, dar vă vom prezenta câteva dintre ele. Asta ca să știți unde se duc banii de pensii, infrastructură, educație și sănătate, în timp ce social democrații, în frunte cu Ciolacu, se zbat pentru bunăstarea românilor.

Comuna Sârbeni este administrată de primarul Șerban Stelian, fost candidat din partea PNL în 2020 și proaspăt reîntors la PSD. Deși edilul a candidat din partea PNL, acesta a fost loial PSD în tot acest timp și nu a ezitat să acorde contracte pe bandă rulantă firmelor de partid.

Majoritatea firmelor, care au primit sume cu atribuire directă pentru diferite servicii, au nenumărate contracte cu primăriile administrate de primari PSD, după cum urmează:


AGRICOL COM SRL, firmă administrată de Rădache Laurențiu, este apropiată de primarul comunei Moșteni, Vică Tăbărana, și de când primarul a trecut oficial la PSD, firma s-a lipit de bugetele primăriilor pesediste.

Firmă a obținut 262 de contracte cu statul, în valoare de 9.757.056 lei.



GEOCAD CONSTRUCT SRL, cu sediul în comuna Poeni, firmă administrată de Iancu Gigi Ion, este apropiată de PSD. De fericire, când Adrian Gâdea a fost achitat în dosarul Belina, acesta a distribuit articolul de presă. Probabil că Adrian Gâdea este girul prin care acesta are acces la contracte cu primăriile administrate de primari PSD, ca de exemplu Sârbeni, Poeni, Gratia, Videle etc.

Firma a obținut până acum 345 de contracte cu statul, în valoare de 7.081.341 lei.



RADASOR CONSULTING S.R.L, cu sediul în Slatina, județul Olt, firmă administrată de Datcu Aurelia, un personaj controversat, implicată în numeroase scandaluri de contracte cu dedicație de la primării pesediste.

Firma a fost înființată în urmă cu un an, 13.04.2022, și a câștigat 181 de contracte cu statul, majoritatea primării "roșii", în valoare de 7.924.789 lei, pentru servicii de consultanță.



URBAN OPEN G.I.S. SRL, cu sediul în București, într-un apartament de bloc, firmă administrată de Pîrvu Mihai, este o firmă care pare impusă de la centrul partidului. Aceasta se ocupă cu întocmirea PUZ-urilor, iar primăria Sârbeni a plătit 172.000 lei pentru documentație.

Firma are o vechime de 8 ani, și a înregistrat profituri record. Aceasta a obținut 25 de contracte cu statul, majoritatea fiind primării PSD, și a obținut 2.873.950 lei.



PMC TOTAL SERVICES SRL, cu sediul în comuna Vișina, județul Dâmbovița, firmă administrată de Papa Marius Cătălin, este o altă firmă apropiată PSD, care a facut obiectul multor scandaluri media din Dâmbovița, fiind acuzată că ar fi obținut numeroase contracte cu primăriile administrate de primari PSD.

Această firmă este lipită la numeroase contracte acordate de primarul comunei Sârbeni, Stelian Șerban. Firma a fost înființată în 2019 și a obținut 42 de contracte cu statul, în valoare de 2.869.620 lei. Însă, administratorul firmei este fiul unui baron local, care a avut și alte firme cu sute de contracte cu statul.



Toate aceste firme sunt abonate la bugetul primăriei Sârbeni, toate având un noroc imens la contracte cu atribuire directă de primării administrate de edili PSD.

Gaura la bugetul de stat a fost de 56,46 miliarde de lei. Dacă luăm 2000 astfel de firme din toată țara și verificăm numărul contractelor cu statul, probabil vom constata că gaura din buzunarele noastre e plinul din buzunarele lor.

Noi facem aceste investigații pentru dumneavoastră, să știți pe cine votați, sau pe cine nu votați în 2024. Iar dacă vă trece prin cap să nu mergeți la vot, oricum veți fi furați, că vor decide alții pentru voi.


PS: Nu uitați că puteți sprijini activitatea noastră pe contul de patreon https://www.patreon.com/globalteleorman


Presa liberă are nevoie de sprijinul cititorilor. Este singurul mod prin care putem reuși să rămânem independenți și să putem servi interesului public. Investigațiile noastre costă timp și bani. Majoritatea presei este cumpărată de partidele politice și vă manipulează în cel mai injust mod posibil.

Dacă alegeți să susțineți presa, nu o faceți pentru noi, o faceți pentru binele vostru. Fără presă liberă nu există democrație, iar presa liberă se bazează pe donațiile oamenilor.

Alegeți să vă implicați și lucrurile se vor schimba!

701 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page