top of page

Ilegalitățile de la farmacia "politică" din Moșteni, mușamalizate de autoritățile din Teleorman.



În urmă cu ceva timp, publicația Global Teleorman a redactat un articol în care atrăgea atenția asupra unei farmacii din comuna Moșteni, care elibera în mod ilegal rețete compensate și era folosită politic, pe această cale, de primarul comunei, Vică Tăbărana, care a închiriat în mod ilegal un spațiu din primărie acelei farmacii și îi plătește energia electrica din bugetul local, deși este o societate privată.

Astfel, au fost trimise sesizări către mai multe instituții, Inspectoratul Teritorialde Muncă , Direcția de Sănătate Publică, Colegiul Farmaciștilor Teleorman, Casa de Asigurari de Sănătate Teleorman și Instituția Prefectului Teleorman.

În urma acestor sesizări, însă, responsabilitățile au fost pasate de la o instituție la alta. ITM a redirecționat sesizarea către DSP, iar DSP a redirecționat sesizarea către Colegiul Farmaciștilor, colegiu care, în urma "verificărilor", a răspuns că nu a găsit nereguli, decât cu privire la o neconcordanță a programului de lucru, față de care a dispus sancționarea prin avertisment verbal, o măsură fără niciun efect.


CAS Teleorman a efectuat verificări superficiale și, oficial, aceștia au răspuns că nu există nereguli la farmacia din Moșteni și nici la cea din Videle.



Prefectura Teleorman, o instituție inutilă care doar consumă bani publici degeaba și execută ordine politice, din punctul nostru de vedere, a răspuns prin Haralambie Epure, prefectul județului, că nu este de competența instituției să ia măsuri cu privire la modul în care primăria a închiriat spațiul acelei farmacii, deși, conform legii, era de datoria prefectului să sesizeze Curtea de Conturi cu privire la acele nereguli.



Dar ce așteptări să avem de la această eminență "cenuștie", Haralambie Epure, când el face controale și declară că totul este în regulă, apoi se răzgândește și cere demisiile celor verificați, dar atunci când un primar din echipa lui politică încalcă legea, se face că nu vede?


Cum de nicio instituție nu ia atitudine nu aplică legea ferm?


Legăturile pe care publicația noastră a reușit să le pună cap la cap duc la o grupare de interese, din care toți beneficiază financiar.

Cu privire la Colegiul Farmaciștilor, șefa filialei Teleorman, "patroana" farmaciei Diana, este o apropiată a patroanei farmaciei Minicaso din Videle, aspect confirmat de persoane din anturajul celor două. Deci, cum să existe o verificare corectă în acest sens? Mai ales că autorizația de funcționare a farmaciei Minicaso, cu sediul în Videle, a fost eliberată chiar de Colegiul Farmaciștilor Filiala Teleorman. Este puțin probabil ca cele două prietene să se "faulteze" reciproc, atât timp cât ambele câștigă bani grei prin rețetele compensate.

De cealaltă parte, CNAS Teleorman este tot o instituție sub dominație politică și cu legături strânse cu primarul Vică Tăbărana. CNAS este sub protecția lui Andrei Almăjanu, fiul fostului deputat de Teleorman, Marin Almăjanu, care este consilier superior la CNAS București și a fost angajat al primăriei Moșteni.

Deci, cum să muște un om mâna care l-a hrănit?

Este evident că totul este o grupare organizată, care doar mimează aplicarea legii, dar, în realitate, ei se acoperă unii pe alții, iar acele controale nu au scopul de a dezvălui neregulile ci, mai degrabă, de a-i pune în gardă pe cei care încalcă legea și a le sugera cum să procedeze pentru a scăpa de sancțiuni.


Stăm și ne întrebăm, până unde poate ajunge nivelul de corupție și nepăsare în această țară? Unde sunt procurorii aceia care protestau când se punea problema să piardă pensiile speciale? Mai avem, oare, vreo cale legală de a face dreptate în această țară?

Un lucru este sigur, așa nu se mai poate și mai este doar un pas până când totul va fi prea târziu ca cineva să mai lupte pentru dreptate. În țara asta vor rămâne doar cei supuși, umiliți și needucați, iar cei care au fost de bună credință vor părăsi România fără urmă de regret. Până atunci, mai avem o șansă în 2024 și vom încerca să dăm o direcție cât mai bună pentru acest județ infestat de PSD și PNL

Post: Blog2_Post
bottom of page