top of page

Familia Pășu sub protecția PSD. Ea, ofițer în cadrul IPJ Teleorman, El, contracte cu statul.



În timp ce lucram la o investigație mult mai amplă, am descoperit încă o rețea prin care oamenii PSD sunt beneficiari de contracte cu statul.

În urma verificărilor ne-am tot lovit de o persoană care obține contracte privind serviciile de...dirigenție. Așa că am zis să ne oprim un pic din investigația la care lucram și să vedem cine este această persoană.

PĂȘU GABRIEL PFA, înregistrat fiscal în anul 2016, a obținut 24 de contracte cu statul, în valoare de 446.077 lei.



Majoritatea contractelor au fost primite, că atribuirile au fost directe, de la primării administrate de primari PSD.

Administratorul firmei este Gabriel Pășu, iar, conform declarației de avere a soției, pe lângă serviciile de diriginte de șantier, acesta figura în 2021 ca angajat al TEL DRUM SA, firmă care încă mai câștigă contracte de milioane, deși este în insolvență și are datorii imense la ANAF.



Totodată, acesta a mai înființat o firmă în anul 2021, GAMA REAL ESTATE SRL, tot pentru servicii de dirigenție, iar cu această firmă a obținut 6 contracte în valoare de 429.917 lei.



De cealaltă parte, soția lui Gabriel Pășu, Daniela Pășu, este ofițer, Inspector Principal de Poliție, în cadrul IPJ Teleorman și ocupă funcția de Purtător Cuvânt al instituției.



Daniela a fost adusă pe funcția respectivă cu sprijinul PSD, așa cum a fost adus și fostul șef IPJ, Valentin Dumitrașcu.

În 2018, aceasta era subofițer la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, SICE, în timp ce soțul acesteia era angajat la TEL DRUM SA, firmă aflată sub influența lui Dragnea, care câștiga contracte de milioane de euro cu statul, a căror calitate de execuție exista doar pe hârtie. Asta este una din teoriile prin care ne explicăm ascensiunea doamnei Pășu, de la subofițer la ofițer specialist. Că așa este normal într-un județ în care soția unui angajat la o firmă cu probleme penale, pentru fraudă cu fonduri europene, să fie avansată ca răsplată că a omis să investigheze infracțiunile economice comise de firma soțului.



Dacă sunt întrebați despre cele redactate de noi, vor spune că nu este adevărat și că totul este doar o coincideță, dar imaginile publicate de noi vorbesc de la sine. Dar țara asta este plină de coincidențe care au subminat economia națională, de la cel mai mic nivel și până la cel mai înalt, de la contracte de mii de lei, la contracte de sute de milioane de euro. Toți fură câte puțin, în timp ce restul populației sărăcește de la an la an, de la mandat la mandat.


PS: Nu uitați că puteți sprijini activitatea noastră pe contul de patreon https://www.patreon.com/globalteleorman


Presa liberă are nevoie de sprijinul cititorilor. Este singurul mod prin care putem reuși să rămânem independenți și să putem servi interesului public. Investigațiile noastre costă timp și bani. Majoritatea presei este cumpărată de partidele politice și vă manipulează în cel mai injust mod posibil.

Dacă alegeți să susțineți presa, nu o faceți pentru noi, o faceți pentru binele vostru. Fără presă liberă nu există democrație, iar presa liberă se bazează pe donațiile oamenilor.

Alegeți să vă implicați și lucrurile se vor schimba.

1.388 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page