top of page

Familia Ogrăzeanu: Rețetă de milioane din bani publici. Minune de la Dumnezeu, sau grup infracțional




Într-un articol precedent, am publicat un articol despre angajații Gărzii de Mediu Teleorman, care-și fac veacurile pe la cursuri în timp ce sunt pontați la locul de muncă.

În urma unor investigații, am constatat că neregulile sunt mult mai ample și instituția Gărzii de Mediu este folosită sub formă amenințare, sau de șantaj, ca un anumit grup de persoane să aibă acces la contracte din bani publici.

Avem suspiciunea că există o constituire de grup infracțional, dar vă vom lăsa pe dumneavoastră să trageți concluziile.


Costin Ogrăzeanu este comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu filila Teleorman, iar în timpul liber este paroh la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", din comuna Talpa.

Vezi articolul:


Acesta are și un noroc imens la bani, deținând 7 terenuri, 2 case, un apartament, 2 BMW din 2013, un Logan 2009, un Ford 2002 și beneficiază și de subvenții agricole. Pare-se că rugăciunile dau roade.


Totodată, Costin Ogrăzeanu mai are un frate, Ștefan Ogrăzeanu. Acesta deține o firmă de consultanță, cu sediul în comuna Talpa, S.C. LAW & PROJECT

CONSULTING S.R.L, care este abonată la numeroase contracte cu statul.



Majoritatea primăriilor, precum Galateni, Botoroaga, Furculești, Smârdioasa, Lița, etc., care au avut probleme de mediu, au contracte de consultanță cu această firmă. În anul 2022, S.C. LAW & PROJECT

CONSULTING S.R.L a înregistrat un profit de 11508% și o creștere a cifrei de afaceri de 197%.



Să mai zică cineva că România nu e țara cu cele mai prospere afaceri din lume. Nicăieri nu vezi asemenea creștere a profitului la o firmă.

Să fie, oare, o practică de șantaj la adresa primarilor? În sensul că fratele de la mediu constată abaterile și infracțiunile de mediu, iar ca să nu se apuce de scris îl bagă la înaintare pe fratele consultant, ca primarii să facă o donație sub forma contractelor de consultanță , să fie bine, să nu fie rău?

Poate fi un răspuns, mai ales că la nivelul Gărzii de Mediu Teleorman nu s-a mișcat nimic în urma problemelor constatate la diferite primării.


Totodată, frații Ogrăzeanu au și un verișor, Romeo Cătălin Ogrăzeanu, fost secretar al primăriei Tătărăștii de Jos. Romeo Ogrăzeanu deține firma POL ORIENT SRL, cu sediul tot în comuna Talpan, firmă despre care s-a scris că ar fi fost paravan pentru combinațiile lui Niculae Bădălău, fostul vicepreședinte al Curții de Conturi, arestat pentru dare de mită și trafic de influență.

Firma deținută de Romeo Ogrăzeanu a avut doar 20 de contracte cu statul, în valoare de peste 100.000.000 LEI, adică 20 peste de milioane de euro, iar de când Bădălău a fost arestat firma a intrat în insolvență.


Așadar, familia Ogrăzeanu are parte de un noroc imens la bani publici. Să fie acest noroc rezultatul rugăciunilor lui Costin Ogrăzeanu, sau familia Ogrăzeanu este, defapt, un grup infracțional organizat?

Se pare că nu există loc instituțional care să nu fie acaparat de corupție. Fiecare fură prin diferite mijloace, în timp ce instituțiile Anticorupție sunt distruse sistematic. Poliția e în colaps, Justiția e paralizată de numărul imens de dosare și de obstacolele legislative date de guvernul PSD-PNL.

Numai o schimbare totală, cu partide noi la guvernare, ar putea aduce o schimbare în sistem. Este nevoie de partide care nu au oameni puși în toate instituțiile, pentru că doar acele partide vor avea curajul de a face curățenie în acest stat.




Ținem să mulțumim, pe această cale, celor care ne sprijină financiar, ajutându-ne astfel să putem continua investigațiile.

Vă invităm și pe voi să sprijiniți activitatea noastră, pentru că numai de la noi veți afla cine subminează economic acest județ.


Continutul nostru este gratuit, dar dacă doriți să sprijiniți activitatea noastră, ne puteți ajuta cu o sumă modică pe contul pe patreon https://www.patreon.com/globalteleorman

Deși aveți acces gratuit la publicația noastră, investigațiile pe care le desfășurăm necesită bani, timp și informare amănunțită.

O presă independentă depinde exclusiv de sprijinul cititorilor.

Vă mulțumim!


1.303 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page