top of page

Doi comisari de la Garda de Mediu Teleorman studenți la zi în timpul programului de lucru.



În urma unor informații pe surse, am descoperit că unii angajați din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman sunt "și cu morcovul în ghiveci și cu sufletul în grădină", ca să fim ponderați în exprimare.

Doi dintre aceștia, Mădălin Lungu și Ogrăzeanu Costin, ambii comisari în cadrul G.M. Teleorman, sunt, ca prin magie, omniprezenți.



Cei doi sunt în același timp la cursurile de master la zi, la FACULTATEA DE ȘTIINȚE, EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI INFORMATICĂ din Pitești, și la serviciu.

Cum este posibil așa ceva?

Păi este destul de simplu, indivizii se duc la cursuri, în timp ce încasează salariu lunar de la stat. Deci, la asta se refereau cei de la relații cu publicul când spuneau că sunt comisarii plecați pe teren și, momentan, nu au pe cine să trimită la fața locului. Noi proști, am crezut că ei se duceau să se asigure că se respectă legile și normele de mediu, iar ei erau la cursuri.

Dar, să o luăm pe rând, cine sunt cei doi privilegiați?


Mădălin Lungu este nepotul vestitului cărător de șpăgi de la Teleorman la București, Tunaru Florian, mare trezorier al PSD Teleorman în epoca Dragnea. Totodată, bunicul lui Mădălin Lungu este chiar Emil Lungu, cel care, împreună cu Dragnea, a privatizat TEL DRUM. Lungu Emil a fost în grațiile lui Dragnea până a murit, iar grațiile, se pare, au fost transmise mai departe la nepot.

Mădălin Lungu reprezenta cu succes pierderea de timp până prin 2016, când "comisara șefă", Dana Banu, a "organizat" un concurs de referent clasa lll, grad profesional debutant, la CJ Teleorman.

Ce însemna referent? Funcție administrativă, răspundea la telefon, ducea la poștă corespondența și cam atât. Clasa lll, adică să aibă bacalaureatul. La "debutant" nu se cere experiență în muncă, deși sărise de 25 de ani la angajare. Cică ar fi avut fobie de privat, că trebuia să se trezească devreme, să se prezinte la program, să muncească.

După angajare, tânărul avea timp berechet, că așa este cu tipul acesta de nulități, sunt niște obligații politice care habar nu au pe ce planetă sunt, dar mănâncă și ei o pâine de la stat. Așadar, Mădălin a decis să facă și facultatea BIOTERRA din Alexandria, la zi, pentru studii de licență. Aici a prins beizadeaua gustul frecventării cursurilor la zi, în timp ce era pontat la serviciu ca muncind din greu.

Ca urmare a absolvirii facultății din scara blocului, căci era foarte aproape de locul de muncă, tinerelul fu' transformat din referent direct în funcția de comisar, fără concurs. La Garda de Mediu, funcționarii se ocupă cu protecția mediului și se presupune că ar fi trebuit să fie pregătiți în acest sens, numai că "Dorelul" nostru avea specializare în Controlul și Expertiza Produselor Alimentare. Un fel de plăcintă de mere din pere.

În prezent, Mădălin Lungu urmează cursurile de master la zi, în Pitești, și este pontat la serviciu, cu salariul lunar aferent.



Din 2012, Garda de Mediu Teleorman s-a pricopsit cu încă un "Dorel", Ogrăzeanu Costin.

Acesta a venit prin transfer de la Direcția Județeană de Sport și Tineret, o mutare logică precum dicția lui Ciolacu.



Acesta ar fi de meserie preot, este hirotonisit și slujește la o parohie din Talpa. Doamne Ferește, pentru mediu a fost Doamne Ajută pentru el.

Ogrăzeanu a fost o perioadă director adjunct la DJTS, în perioada guvernării PD-PSD. După moartea tatălui lui Ogrăzeanu, denumirea pentru strada Primăverii, din Talpa, a fost schimbată în str. Preot Niculae Ogrăzeanu, drept dovadă că familia Ogrăzeanu nu este fitecine.

Totodată, Costin Ogrăzeanu urmează, de asemenea, cursuri la master, la zi, la aceeași facultate din Pitești, ca și colegul lui, Mădălin Lungu.



Iar noi, fraierilor ce suntem, avem parte de măriri de taxe și impozite, că e gaura mare la buget, oare de ce? Motivele sunt peste tot. De la zeci de mii de contracte cu firme de consultanță dubioase, proiecte supraevaluate, angajări masive de incompetenți, instituții în care directorii au salarii mai mari ca președintele Franței și numărul mare de bugetari ineficienți, la inactivitatea justiției, care pare că a intrat în modul hibernare.


Vom reveni cu mai multe detalii despre familia Ogrăzeanu, căci investigația nu se oprește aici. Ceva ne spune că este posibil să fie o rețea de șantaj la mijloc, dar vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile la finalul investigației.



Ținem să mulțumim, pe această cale, celor care ne sprijină financiar, ajutându-ne astfel să putem continua investigațiile.

Vă invităm și pe voi să sprijiniți activitatea noastră, pentru că numai de la noi veți afla cine subminează economic acest județ.


Continutul nostru este gratuit, dar dacă doriți să sprijiniți activitatea noastră, ne puteți ajuta cu o sumă modică pe contul pe patreon https://www.patreon.com/globalteleorman

Deși aveți acces gratuit la publicația noastră, investigațiile pe care le desfășurăm necesită bani, timp și informare amănunțită.

O presă independentă depinde exclusiv de sprijinul cititorilor.

Vă mulțumim!

1.192 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page