top of page

Cum se câștigă bani albi din afaceri negre. Familia Grosu și dragostea de bani publici.



În Teleorman, și nu numai, pare că legătura dintre un funcţionar public și banii pe care acesta îi câștigă trebuie să reziste până când moartea-i va despărți, dar și atunci se predă ștafeta către moștenitori.

Astăzi vom prezenta cazul familiei Grosu, Daniel Grosu, fostul primar liberal al comunei Plosca, actual director ADI-Managementul Deșeurilor Teleorman, și Elena Grosu, administratorul firmei FLORALIS 97 PROD COM S.R.L, câștigătoare de contracte cu statul.

Daniel Grosu, directorul de la ADI, a fost poștaș și este atât de priceput în administrarea deșeurilor, că evidențele și rapoartele de mediu i le făcea o angajată de la APM Teleorman. Ca să nu mai spunem că, la un moment dat, se visa europarlamentar la Bruxelles. Doamne ferește! Nu-i suficient că ne știe o țară întreagă ca cel mai prădat județ de hoți la costume, trebuia să ne știe toată Europa.

După ce a pierdut scaunul de primar la ultimele alegeri, Daniel Grosu a fost numit șef la ADI. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară -Managementul Deșeurilor este una dintre nenumăratele

instituții inutile, care funcționează doar pentru ca oamenii partidelor să nu care cumva, Doamne ferește, să muncească la privat.

Instituția este sub dominația PNL, așa cum Garda de Mediu este sub dominația PSD. Majoritatea instituțiilor sunt sub o dominație sau alta și de aceea toate instituțiile statului s-au transformat, treptat, în locuri se muncă pentru copii ratați de politicieni, sau amante penetrate până în cele mai adânci găuri ale moralității.

De partea cealaltă, o avem pe soția lui Daniel Grosu, Elena Grosu, deținătoarea FLORALIS 97 PROD COM SRL.

Firma familiei Grosu a avut un noroc destul de bunicel la contracte cu statul, dar altceva ne-a atras atenția. Dacă își făceau treaba și plăteau taxe pentru serviciile oferite, nu era nicio problemă. Dar ce facem când profitul provine din servicii și produse necurate?

De exemplu, firma FLORALIS PROD 97 COM SRL vindea primăriei Mârzănești, cu suma de 270.000 LEI, piatră de carieră concasată. Ei bine, aveam să aflăm că acea piatră provine din exploatarea unui iaz aflat în administrarea SC PLOSCA SERV SRL, iaz care, de 6 ani, este folosit doar ca bază de extras agregate, pietriș și nisip, și nu s-a mai concretizat în ceea ce ar fi trebuit să fie, un bazin piscicol.



Problema este că pentru vânzarea agregatelor extrase în urma exploatării iazului sunt necesare înregistrări pentru transportul și comercializarea agregatelor minerale, mai exact, firma trebuie să fie înregistrată în platforma E-Transport și E-Factura, ambele fiind gestionate de ANAF, iar firma FLORALIS 97 PROD COM nu are aceste înregistrări. Așadar, profitul este garantat. Metoda exploatării de agregate minerale, sub pretextul implementării de bazine piscicole, este des întâlnită la nivel național. Inclusiv cei de la RECORDER au făcut un reportaj pe această temă.

Lucrurile nu vor rămâne așa, aceste rețele de sifonat bani publici, în timp, vor dispărea. Deja, pe filiera PNL, lucrurile nu stau prea bine și partidul pare să se destrame, iar odată cu el vor dispărea și firmele de casă, lăsând loc pesediștilor care au reușit să reziste ca partid tocmai datorită sistemului mult mai complex de "parandărăt".

2.139 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page