top of page

Cuib de viespi în Primăria Alexandria. Milioane de lei sunt atribuite ilegal, Justiția doarme.


În urma unei postări pe Facebook a consilierului local Gabriel Bulumac, cu privire la un contract obtinut de firma lui Neacșu Ionuț, fost viceprimar, actual director al Parcului Industrial fantomă, am decis să aprofundăm subiectul și să vedem dacă este doar un caz izolat sau este un obicei.

Astfel că, după o investigație mai amănunțită, am ajuns la concluzia că nu este o întâmplare, ci un adevărat cuib de viespi.

Așadar, am constatat mai multe nereguli și practici ilegale, la care este părtașă o mare parte din aparatul administrativ al primăriei, în frunte cu primarul Drăgușin.

Concret, Victor Drăgușin a acordat contracte pe bandă rulantă directorului SC PARC INDUSTRIAL ALEXANDRIA, Neacșu Gheorghe Ionuț, fost viceprimar, consilier local și consilier județean PSD.

Acesta este administratorul firmei IDIS CONSTRUCT SERVICE SRL, firmă înființată pe data de 06.03.2017, iar pe data de 25.09.2017, la numai 6 luni de la înființare, câștiga și primul contract cu statul, în valoare de 2019 RON, chiar cu Primăria Alexandria. Acesta avea să fie doar începutul, deoarece contractele bănoase abia după data de 25.09.2017 au început să apară.



Pe 14.09.2018, firma lui Neacșu Ionuț a primit suma de 308.478 RON, un fel de "mic dejun", pentru că sumele mari de bani abia în 2019 aveau să înceapă.

Primul mare tun dat de această grupare organizată a fost pentru amenajarea Clubului Pensionarilor, în două rânduri, o dată pentru suma de 1.239.947 RON, urmând ca mai apoi să încaseze încă 1.066.967 RON, în total 2.306.914 RON.

Al doilea tun din bani publici a avut ca acoperire reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 5. De această dată, sumele de bani au fost primite în mai multe tranșe.

Prima tranșă a fost de 1.198.027 RON, pe 09.04.2020. A doua tranșă s-a ridicat la 1.070.950 RON,

pe 10.08.2020, iar a

treia tranșă, de 2.731.797 RON, a venit

pe 15.09.2023.



Deci, reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 5 a costat Primăria Alexandria suma de 5.000.774 RON.

Ca să fie clar, noi am menționat doar cele mai mari contracte, dar pe lângă acestea au mai fost alte zeci de contracte de mii, zeci de mii și sute de mii de lei.

Dar cum a reușit să câștige firma de casă a PSD atâtea contracte, având în vedere că a fost organizată licitație?

Ei bine, PSD are soluția de a fura legal, doar sunt doctori în hoție și fentarea legii.

Firma lui Neacșu Ionuț, IDIS CONSTRUCT SERVICE SRL, sublicita. Se înscria cu cel mai mic preț de pe piață, iar după ce scotea concurența din joc, prețul proiectului creștea prin acte adiționale.

Așadar, pe lângă infracțiunea de deturnare a licitațiilor publice, faptă prevăzută de articolul 246 Cod Penal, vorbim și de conflict de interese, deoarece Neacșu Ionuț este și angajat al Primăriei Alexandria.

Declarația de avere a lui Neacșu Ionuț este de-a dreptul astronomică, pe lângă salariul de bugetar amărât, de numai 5200 de lei/lună, acesta a mai încasat salariu de la propria firmă, 4331 lei, și dividende în valoare de 643.113 RON/an, adică 53.592 lei/ lună.



Vă dați seama ce bogați avem în Alexandria, în timp ce tinerii pleacă masiv pentru că nu au locuri de muncă?

Acești "asasini economici" distrug județul, pentru că nu se mai satură și fură pe toate părțile, prin contracte pe bani publici și salariu de la stat, în același timp.

Dar cine să-i tragă la răspundere?

Cum de ANI și DNA nu văd aceste jafuri?

Probabil că și inspectorii de integritate, și procurorii sunt la fel de corupți și se înfruptă toți din banii "proștilor" care le plătesc salariile mari și pensiile speciale.

Vom reveni cu mai multe dezvăluiri despre corupția din Teleorman, dacă organele de cercetare nu sunt în stare să scoată la suprafață jaful din instituțiile publice, o vom face noi. Măcar să știe oamenii de ce rămân săraci după ce au votat.



Continutul nostru este gratuit, dar dacă doriți să sprijiniți activitatea noastră, ne puteți ajuta cu o sumă modică pe contul pe patreon https://www.patreon.com/globalteleorman

Banii vor fi folosiți pentru efectuarea investigațiilor și pentru a vă putea oferi informații de calitate.

Post: Blog2_Post
bottom of page