top of page

Amprentele corupției în Teleorman. Fata lui Ioan Niculae, milioane de euro cu statul.



Despre Ioan Niculae se pot scrie multe și se găsesc foarte multe articole despre cât de mult a prejudiciat statul român. Publicația Global Teleorman vă aduce o investigație exclusivă despre fata cea mare a lui Ioan Niculae, căci despre cea mică s-a tot scris.

În urma investigației noastre am observat că dintre cele două fiice ale sale, cea mare este aproape imposibil de găsit. Pare că nici nu a existat în atenția presei. Toată lumea s-a axat pe fata cea mică, Adina Niculae.

În timp ce efectuam o investigație, ne-am tot "interesectat" cu o firmă, HIDRO INTER SRL, așa că am decis să vedem care este treaba cu această firmă.


HIDRO INTER SRL este deținută Euroagro Vegetal SRL, care este deținută la rândul ei de Anca Luciana Frățea, fata cea mare a lui Ioan Niculae, și a avut 42 de contracte cu statul, în valoare de 41.954.676 RON, peste 8.200.000 euro.



Bineînțeles că 98% dintre contracte au fost primite de la instituții din Teleorman.

Cele mai bănoase contracte au fost atribuite de către primăriile:

Turnu Măgurele - 23.200.602 RON

Țigănești - 7.089.330 RON

Zimnicea - 6.300.939 RON

Beuca - 2.335.767 RON

Roșiorii de Vede - 1.161.729 RON

Poroschia - 918.361 RON

Didești - 470.846 RON



Pe lângă primării, firma a avut contracte și cu societățile aflate în subordinea instituțiilor locale, cum ar fi SC LOCAL URBAN SRL, SC URBIS SERVCONSTTUCT SA, SC ADMINISTRATIA STRAZILOR, CONSTRUCȚII EDILITARE SRL, SC APA SERV SA, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Zimnicea.



Totodată, HIDRO INTER SRL a avut contracte cu mai multe instituții școlare din zonele urbane, cum ar fi Colegiul Național "Anastasescu", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Liceul Teoretic "Marin Preda" și Școala Gimnazială "Alexandru Depărățeanu".


După ce fata lui Ioan Niculae s-a văzut cu banii în cont, aceasta a făcut o "optimizare fiscală" și apoi a băgat firma în insolvență, lăsând-o cu datorii la stat de 13.949.242 RON.


Toate aceste contracte se învârt în zona oamenilor apropiați de Liviu Dragnea. Se știe foarte bine cât de apropiați erau Liviu Dragnea și Ioan Niculae.

Fata cea mare a lui Niculae, Frățea Nicoleta, a fost infiltrată în toate afacerile dubioase ale infractorului dovedit.

S-au scris nenumărate articole despre Ioan Niculae, dar, cumva, acest aspect a scăpat printre degetele publicațiilor.

Dacă-i întrebi de aceste achiziții, toți vor spune că ei habar nu au și că totul a fost făcut legal.


Județul Teleorman a fost și este ținta tuturor hoților, dar, paradoxal, oamenilor le place această hoție sau nu au curajul să-i schimbe pe cei care și-au bătut joc de viața lor.


În iunie avem primele tururi de alegeri, sperăm că toate investigațiile noastre din ultimii 3 ani v-au făcut să înțelegeți că PSD și PNL nu sunt o soluție și trebuie să vă orientați către alte partide.

Oricum, PSD are un aparat și un număr îngrijorător de mare de votanți. PNL o să dispară de pe scena politică, iar singurele partide cu potențial din județ rămân, ADU, Alianța Dreapta Unită, formată din USR, Forța Dreptei, PMP. Și mai este AUR, partidul aflat pe val, care are pe lângă el tot felul de formațiuni politice mici devenite loc de vatră pentru politicienii care se agață de putere.

Din punctul nostru de vedere, încă nu s-a înființat partidul ideal, dar alternativa la PSD și PNL este mult mai avantajoasă, asta dacă vrem să mai avem democrație.

Post: Blog2_Post
bottom of page