top of page

Altă dezinformare marca Antena3. Cum sunt păcăliți oamenii care vor o vacanță pe litoral.


Un articol de presă al "reputatului" trust de presă Antena3 CNN, care ne-a atras atenția, suna cam așa: "Prețurile pe litoralul românesc, la jumătate față de cele din Bulgaria".

La prima vedere, pare că litoralul românesc a realizat în sfârșit că ofertele de cazare și servicii erau mult peste ceea ce ofereau în realitate, dar totul se dovedește a fi doar un articol plătit, credem noi, de a-și promova ofertele supraevaluate, la preț de super reduceri și best-dealuri imbatabile față de vecinii bulgari.

Conform articolului publicat de Antena3 CNN, aceștia susțin că pe litoralul românesc, exemplu Eforie Nord, prețul unei camere, pentru o noapte, la un hotel de 4 stele, all inclusive, este de aproximativ 100 de euro, spre deosebire de stațiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria, cu aceleași cerințe, în care prețul este aproximativ 150-200 de euro pe noapte.



Comparația litoralului românesc cu cel bulgăresc vine în urma declarației unui turist român, care declară astfel de diferențe, pentru o perioadă de 4 nopți.


Ce verificăm? Dacă diferențele de preț sunt reale și dacă cele două stațiuni menționate, Eforie Nord (România) și Nisipurile de Aur (Bulgaria), sunt atât de diferite când vine vorba de ofertele puse la bătaie.


Astfel, am căutat aceleași criterii menționate în articol, pentru aceleași stațiuni și am constatat următoarele:

În Eforie Nord, pentru 4 nopți de cazare, all inclusive, 2 adulți, în perioada 18-22 iunie, am găsit următoarele oferte:

4.224 lei -Eforie Nord

3.374 lei și 3.200 lei - Jupiter

Am publicat și Jupiter deoarece în Eforie Nord nu am mai găsit oferte disponibile.


În stațiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria, am găsit următoarele oferte, pentru aceeași perioadă și aceleași servicii:

1.175 lei, 1.530 lei, 2.338 lei și 2.885 lei.



Așadar, putem constata că diferențele de preț sunt într-adevăr majore, dar nu în favoarea litoralului românesc, ci a celui bulgăresc.

Este evident că Antena3 CNN urmărește o agendă de promovare care nu are legătură cu realitatea, ci, mai degrabă, o promovare care are legătură cu sumele pe care le-au primit de la antreprenorii litoralului românesc, prin intermediul agențiilor de turism.

În final, gusturile și dorințele de vacanță nu se discută. Fiecare este liber să-și petreacă vacanța unde dorește și să aleagă oferta potrivită pentru el, dar am decis să vă prezentăm realitatea, așa cum este ea, nu cum vă este prezentată de marile trusturi, totul în numele "sfântului" profit și mai puțin în numele calități oferite clienților.


Publicația Global Teleorman încearcă să vă ofere o informare cât mai corectă și să vă atragă atenția atunci când anumite entități vor să vă manipuleze pentru anumite interese.

Puteți sprijini activitatea noastră pe link-ul de mai jos.



Numai cu o presă independentă, bazată pe sprijinul oamenilor, putem avea o democrație și o societate mai responsabilă.

376 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page