top of page

Tragedia de la Constanța, rezultatul nepăsării USR PLUS.Deși i-a mai ars un spital sub nas și a fost informat că la Constanța sunt probleme grave, Vlad Voiculescu a ignorat situația.

Lupta pentru putere a celor de la USR PLUS a prelungit agonia de dezvoltare acestei țări.

La împărțeală, Ministerul Sănătății a fost atribuit celor de la USR PLUS. Fiecare partid și-a asumat responsabilitatea pentru ministerele preluate.

Tragedia de ieri este rezultatul lipsei de implicare a celor din Ministerul Sănătății, care, în afară de pretexte și lipsă de inițiative palpablie, nu au realizat aproape nimic notabil pentru sistemul medical.

Ultimii doi miniștri, de la USR PLUS, care au fost la conducerea Ministerului Sănătății, s-au luptat cu "mafia", în loc să pună osul la treabă.

Primul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cât și al doilea Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, au căutat în permanență scuze și pretexte.

Prioritățile celor doi miniștri nu au fost remedierea și îmbunătățirea condițiilor din spitale, ci angajarea de "experți" din zona lor de influență.

Acțiunile pe care Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă le-au inițiat trebuiau implementate ca procedură finală, nicidecum la început.

Oamenii au fost omorâți de vii în spitale din cauza ideilor prost implementate și miniștrii USR PLUS nu au nicio scuză.

Au fost controale și s-au raportat probleme, dar nu s-a făcut nimic.

În decembrie 2020, controalele efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au scos la iveală  faptul că acolo existau probleme grave.

DSU a informat Ministerul Sănătății, însă nimeni nu a fost interesat de remedierea situației, nici atunci, nici ulterior, după incendiile de la Matei Balș și Piatra Neamț.

În schimb, conducerea Ministerului Sănătății a considerat că este nevoie de specialiști, pentru a implementa sisteme de digitalizare, pentru a facilita comunicarea.

Pai de comunicare au oamenii nevoie?

Cum poți digitaliza un spital în paragină, cu instalații vechi de 50 de ani?

Așa înțeleg cei responsabili de sănătatea oamenilor, că trebuie să-i salveze?

Este evident că primele măsuri pe care cei de la Ministerul Sănătății trebuia să le ia, erau renovarea și remedierea problemelor, de urgență, în spitalele vulnerabile ca infrastructură, nu digitalizarea lor.

Cum îi ajută pe oameni digitalizarea și accesul rapid la sănătate, dacă în spitale nu sunt condiții pentru tratare? Ajung mai repede la unitățile medicale și acolo așteaptă până îi uită sfinții, că nu sunt locuri, nu sunt aparate suficiente, nu sunt condiții decente de spitalizare.

Oamenii s-au săturat de "lupta cu mafia" din instituțiile publice a celor de la USR PLUS.

Oamenii vor să vadă fapte, vor să vadă că se renovează spitale, că se creează condiții.

Toată România este conștientă de corupția din instituțiile publice, nu era nevoie de USR-PLUS să ne spună asta.

Oamenii aveau nevoie de conducători care să spună :"avem problemele x, y, z, avem bugetul x, în următoarele luni vom urgenta remedierea problemelor grave din spitalele a căror stare de funcționare este critică, achiționăm aparatură medicală și dotăm spitalele în care este nevoie urgentă, evaluăm situația fiecărui spital din România și luăm masuri în funcție de gravitatea acestora, la nivelul fiecărui spital. "

Nu poți schimba o țară într-un an de guvernare, schimbarea se face în timp, pe termen lung, dar nici nu poți începe cu finisajele, când fundația este putredă.

Dacă celor de la USR PLUS le-ar fi păsat cu adevărat de români, s-ar fi zbătut să le facă viața mai ușoară, nu ar fi fugit de la guvernare, pentru că oamenii lor au fost ineficienți.

Nu i-a dat nimeni afară, doar a fost schimbat un om ineficient și s-a cerut un alt om responsabil.

Merita aruncarea României în criză politică pentru schimbarea unor oameni ineficienți?

De ce atâta scandal pentru un om demis, când ministerul este tot la tine?

Chiar nu mai au cei de la USR PLUS niciun profesionist?

Dacă nu au, înseamnă că este tragic și periculos pentru România că tu, ca partid politic, nu ai o echipă pregătită să guverneze, venind cu câțiva oameni la interval, iar dacă ei nu sunt buni, "aia e, alții n-avem".

50 afișări0 comentarii

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page