top of page

Sesizări cu caracter penal la Furculești. Viceprimarul comunei prins cu minciuna.


În urma vizitei activistului buzoian, în comuna Furculești au fost constatate mai multe nereguli ce țin de responsabilitatea primăriei.

Activistul buzoian a revenit în comuna Furculești, după ce a mai trecut odată pe acolo și le-a pus în atenție primarului și viceprimarului să rezolve neregulile constatate. Acesta le-a atras atenția cu privire la depozitarea și incendierea ilegală a gunoiului, nepublicarea declarațiilor de avere, folosirea autoturismelor primăriei în scopuri personale, nereguli privind semnarea condicii de prezență, gunoaiele aruncate de către unii cetățeni prin comună și utilajele care circulă neconform pe drumurile publice.

Foarte multe aspecte dintre cele constatate de către activistul buzoian se regăsesc în articolele noastre, ceea ce l-a ajutat pe activist să pună întrebările cele mai incomode, întrebări care au scos la iveală incompetența, abuzul în serviciu și tupeul viceprimarului de a minți în direct cu privire la transparența informațiilor de interes public.

Activistul de mediu, Nițu Robert Gabriel l-a întrebat pe Soreață Nicolae, viceprimar, ce se întâmplă cu declarațiile de avere ale primarului, deoarece ele nu sunt făcute publice de mai bine de 6 ani, așa cum noi am redactat într-un articol. Viceprimarul a început să bată câmpii cum că declarațiile există și că ce se scrie în presă nu este adevărat. Poate că există, dar ele nu sunt publice așa cum legea îi obligă. Dar ce așteptări să avem de la un viceprimar care și-a cumpărat postul și care tocmai el nu și-a publicat declarațiile de avere, încă din anul 2016.

În urma vizitei, activistul a depus mai multe plângeri penale pentru depozitarea și incendierea ilegală a gunoiului, pentru delapidarea banilor publici, pentru abuz în serviciu, dar și pentru faptul că funcționarii publici ai primăriei nu au făcute publice declarațiile de avere.

Așadar, vom monitoriza cu atenție demersul anchetelor pe care instituțiile abilitate le vor face, în caz că au de gând să pună batista pe țambal, măcar să știm spre cine ne îndreptăm atenția și pe cine investigăm. Măcar să-i devoalăm pe toți cei care nu aplică legea, indiferent că sunt procurori, polițiști, inspectori sau comisari.


Video: Activistul Buzoian la Furculești

890 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page