Senatorul PSD Teleorman, Dan Cristescu, a publicat un proiect legislativ care va înrăutăți și mai mult problema consumului de droguri.
Pe scurt, această eminență "cenuștie", care reprezintă judetul Teleorman în Parlamentul României, a propus pedepse mult mai dure pentru consumatorii de droguri.
În timp ce toți specialiștii avertizează că înăsprirea pedepselor pentru consumul de droguri este o problemă, senatorul Dan Cristescu vine să ne lumineze cu măsuri ineficiente. Dar cine sunt acei psihologi și experți pentru a fi luați în seamă de un ales al poporului?
De multe ori ne-am întrebat dacă acest parlamentar nu cumva și-a uitat inteligența pe câmp, prin cultura de usturoi de la Furculești, când urla ca Șoșoacă să fie mărite subvențiile pentru "agricultori", adică pentru băieții deștepți cu asociații bănoase.
Acum PSD este la putere și pare că-l doare undeva de nevoile oamenilor. Ăștia sunt politicienii de carton ai PSD. Din opoziție știu să ceară, dar când sunt la putere uită să mai dea.
Revenind la problema consumului de droguri, iată ce declara un expert în psihologie, Eugen Hriscu, pentru publicația Europa Liberă: „Nu doar că nu este o soluție”, spune el, ci „este de fapt o măsură care va agrava foarte mult situația în privința consumului de droguri.” Hriscu argumentează că România e singura țară din UE unde cel mai consumat drog sunt etnobotanicele.
„Acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru că avem această legislație restrictivă împotriva drogurilor clasice - să le numim așa. Vom asista la o creștere și mai accentuată a acestui fenomen al etnobotanicelor. Cu aceste legi extrem de dure, statul va orienta consumatorii și piața spre etnobotanicele care sunt mult mai greu depistabile, dar care, în același timp, sunt mult mai periculoase, cu efecte mult mai grave asupra sănătății consumatorului și asupra societății în general."
Totodată, cei care consumă droguri și se simt rău vor evita să apeleze la ajutor medical, din cauza riscului de a ajunge la pușcărie. Astfel, vom avea și mai multe victime din cauza acestui fenomen.
Dar care sunt soluțiile?
România este un stat eșuat privind suportul pentru persoanele dependente, iar tu, ca țară, nu poți lua măsuri coercitive dacă nu ai un sistem de suport bine pus la punct. Dar are România așa ceva? Bineînțeles că are, țara noastră are cele mai multe instituții, probabil din lume, către care se alocă fonduri de zeci de milioane de euro, dar banii sunt sifonați de către scursurile de partid.
Cunoașteți destul de bine cazul șefului Agenției Naționale Antidrog, care spunea că nu are personal și nu a făcut nicio activitate, dar salariul lui era minim 2000 de euro.
Mai există și zecile de milioane de euro care se strâng din cotizațiile cazinourilor și care merg separat de taxe și impozite într-un fond de prevenție și educare a persoanele dependente, dar banii sunt folosiți doar pentru ca niște șmecheri de partid să încaseze salarii de mii de euro. Și cam atât.
În concluzie, posibilități și bani sunt, dar avem o problemă și mai mare decât consumul de droguri, iar aceea este corupția, prostia și lipsa educației.
Guvernanții și pilele lor sunt cei care atentează la siguranța națională și distrug România în fiecare zi, nu cei care sunt afectați de măsurile lor lipsite de orice logică. Până și prostia își face cruce când vede ce aberații propun "salvatorii" României. Cu așa guvernanți, e mai rău ca-n război, măcar acolo mor oameni cu un scop nobil, apărându-și țara, dar la noi mor oamenii din cauza unor incompetenți.
Apropo, bine că se apropie alegerile și scăpăm de acest specimen de la PSD. Din informațiile noastre, senatorul Dan Cristescu o să rămână pe banca de rezerve la următoarele alegeri. Rămâne de văzut dacă se va concretiza.
コメント