top of page

S-au tras sforile pentru un post călduț, pe bază de concurs, la Consiliul Județean Teleorman.



Luni, 01.08.2022, a fost susținut un concurs la Consiliul Județean Teleorman, pentru ocuparea unei funcții în cadrul compartimentului Administratie Publică Locală al Directiei Management și Administrație Publică, care este cât se poate de suspect. 

Câștigătoarea este fiica secretarei vicepreședintelui CJ, Daniel Florescu.

Mama fetei lucrează în cadrul Compartimentului Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Județean Teleorman, având funcția de Inspector. Salariul este destul de satisfăcător, doar că ocupația acesteia nu are nicio legătură cu ceea ce practică în realitate.

Pentru că se vrea a fi o familie bugetară, că unde altundeva este mai bine decât la un birou călduț, fără a duce grija zilei de mâine, secretara domnului Florescu a decis să-și angajeze fiica la stat.

Postul a fost scos la concurs, cu dedicație, pe data de 29.06.2022, iar OG 80/2022 prevede că începând cu 01.07.2022 angajările la stat sunt înghețate până la sfârșitul anului. Excepțiile sunt concursurile pentru funcții de conducere, care se desfășoară în plan intern.

La concurs au fost înscrise doar 3 candidate. Una dintre candidate este fiica "secretarei" , cea de-a doua este fiica unui angajat din cadrul CJ Teleorman, iar cea de-a treia este fiica unei angajate de la APIA.

Dosarele au fost depuse pentru a nu părea că este singura candidată pe acel post.

După admiterea dosarelor, a avut loc proba scrisă, la data de 01.08.2022 , ora 11:00, iar una dintre condiții a fost ca punctajul de admitere a probei scrise să fie minim 50 de puncte.

În ziua examenului, una dintre candidate nu s-a prezentat, cealaltă candidata obținut doar 7,2 puncte, iar câștigătoarea favorită a obținut 81,2 puncte, urmând să se prezinte la proba finală din 03.08.2022, interviul.

Având în vedere că dosarele au fost depuse la începutul lunii, candidata respinsă cu un punctaj ce sfidează limitele penibilului s-a prezentat ca să fie la număr, este evident faptul că nu putea să obțină un punctaj atât de mic, nici măcar dacă trecea o singură dată prin bibliografia pentru examen.

În mod clar acest concurs a fost o mascaradă.

Scoaterea postului la concurs, cu două zile înainte de blocarea angajărilor la stat, înscrierea la concurs doar a beizadeleor celor angajați la instituția care organiza concursul, eliminarea concurenței, pe față - neprezentare și rezultatul extrem de mic al celeilalte contracandidate, și ,nu în ultimul rând, faptul că cea care a promovat examenul este chiar fiica unei angajate din aparatul bugetar, toate aceste aspecte enumerate mai sus fac obiectul unui concurs fabricat, pe față, fără nici măcar o reținere că cineva si-ar putea pune semne de întrebare.

Bineînțeles că anunțul a fost publicat doar pe site-ul Consiliul Județean Teleorman, un site făcut de un IT-st care a învățat programare din serialele de pe Netflix.

Când se scot astfel de concursuri, care pot da șansa unui om sau tânăr de rând să-și poată găsi un loc de muncă în acest județ muribund, speranța discursurilor politice, care reflectă interesul aleșilor pentru un viitor mai bun al cetățenilor din județ, este spulberată de lăcomia acestora. Oamenii se întreabă dacă vor scăpa vreodată de această mafie politică, iar răspunsul este simplu: NU.

Cât timp lipsește spiritul civic, iar organele de cercetare penală dorm în birouri, așteptând pensiile speciale, nu se va schimba nimic.

Ei își angajează copii, nepoții, rudele, copii rudelor, la stat și oamenii de rând vor trăi cu speranța că se va schimba ceva. Probabil că se va schimba, dar nu în bine, cu pași repezi ne întoarcem de unde am plecat, la comunism și la nepotisme.

Din aprilie 2022 și pana iulie 2022 au fost angajați în sistemul bugetar peste 27.000 de "recomandați", asta în timp ce criza economică se apropie cu pași repezi.

Cine va plăti pensiile și salariile beizadeleor, rudelor, pilelor și amantelor?

Răspunsul este evident: românii, prin taxele din ce în ce mai mari. Vor ajunge să trăiască mai multe familii în aceeași casă, pentru a-și permite să plătească taxele și impozitele bugetarilor, majoritatea inu

2.267 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page