top of page

Sărăcie "strălucie" la Zimnicea. Spiritul Crăciunului bântuie, la propriu, străzile orașului.


La Zimnicea, Crăciunul este sărbătorit în stil "Halloween".

Primarul orașului, Petre Pîrvu, a binevoit să cheltuiască puținii bani ai administrației publice pe distracție și imagine. Vorba aceea "pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul", fix așa a procedat și primarul.

A aruncat prin pomi niște instalații, ca sărăcia să strălucească și noaptea.

A împodobit o antenă de telecomunicații, pentru că așa pare la prima vedere, pe post de brad și a cumpărat câteva elemente decorative care simbolizează Crăciunul.

Judecând după cum arată decorațiunile, achiziționate de Primăria Zimnicea, am putea spune că primarul a cumpărat decorațiunile de la o firmă cu obiecte de Halloween. Dacă nu ați apucat să sărbătoriți Halloween-ul, acum aveți ocazia să "resărbătoriți" de Crăciun. Manechinul care ar fi trebuit să-l reprezinte pe Moș Crăciun arată de parcă Moșul nu a avut timp să vină anul acesta, iar primăria a fost nevoită să dezgroape străbunicul lui.

Un manechin mai urât de atât există doar în filmele alea horror în care sperietorile de ciori prind viață. Evitați pe cât posibil să vă duceți copii să-l vadă pe "Moșul", că vor visa urât noaptea. În loc să-și dorească să vină "Moșul" , îl vor aștepta cu parul după ușă.Iar ca să fie tot tacâmul perfect, Petre Pîrvu a organizat și un concert de colinde, la care va cânta Aurel Moldoveanu. Asta mai lipsea zimnicenilor, un concert de colinde acompaniat de chiorțăitul mațelor din decor. De acei bani, primarul putea achiziționa niște pachete sub formă de cadouri și le putea împărți copiilor care nu au șansa de a se bucura de cadourile lui Moș Crăciun, din cauza sărăciei. Din păcate, copiii nu au drept de vot și tot ce contează este ca votanții să-și gâdile timpanele cu colinde pe care le-ar putea asculta gratis în casele lor.

Nu că ar fi ceva în neregula cu organizarea de concerte, sprijinim inițiativele de a promova artiștii români, dar chiar avea nevoie de aceste cheltuieli acest oraș, când rata sărăciei este critică?

Chiar era nevoie de artificii de peste 4000 de euro, cât o garsonieră în oraș, doar pentru a vedea preț de câteva minute niște explozii colorate pe cer?

Ei bine, da. Iar Petre Pîrvu ne-a arătat acest lucru și chiar a dat comunicat de presă în acest sens, să știe tot județul că la Zimnicea sărăcia strălucește a lux.

1.094 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page