top of page

PSD fură puternic la Troianul prin firme de casă. Lucrări de asfaltare făcute de mântuială.În urma unor imagini apărute în spațiul public, în care erau evidențiate lucrările defectuoase din comuna Troianul, am demarat o investigație și am reușit să tragem concluziile.


La data de 20.06.2023, Primăria Troianul, administrată de primarul Ionel Neagu, "divorțat" de PNL și recent "căsătorit" cu PSD, a obținut un contract de 13.068.322 lei, pentru modernizarea și reabilitarea străzilor de interes local. Până aici totul avea să fie bine, dar mai departe avea să fie rău.

Firmele care au luat "jackpotul" la Troianul sunt ALARKO GROUP CONTRACTING SRL, Orizonturi 2025 SRL și MATMAR IMPEX SRL.ALARKO GROUP SRL are sediul în București, sector 3, a fost înființată la sfârșitul anului 2021, iar singurul contract pe bani publici, din informațiile noastre de până acum, a fost obținut de la primăria Stejaru, administrată de primar PSD, în valoare de 292.875 RON.

Vom reveni la această firmă într-o investigație video cum nu s-a mai văzut în județul Teleorman.ORIZONTURI 2025 SRL are sediul în Craiova, județul Dolj și a obținut 158 de contracte cu statul, în valoare de 20.159.002 RON. Majoritatea contractelor acestei firme sunt obținute de la primării conduse de primari PSD. Firma a fost menționată în mai multe investigații media din Dolj și Olt, ca fiind favorizată politic.MATMAR IMPEX SRL are sediul în județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, sat Cartojani și a obținut 205 contracte cu statul, în valoare de 120.217.385 RON.

La fel ca și în cazul celorlalte două firme, majoritatea contractelor au fost câștigate de la primării administrate de primari PSD.Lucrările efectuate de aceste firme, fiecare având rolul ei, arată de parcă au fost făcute în bătaie de joc. Asfaltul a fost turnat direct pe nisip, fără a fi turnat un substrat de contact. Cel mai probabil, acele strazi și drumuri asfaltate nu vor rezista mai mult de un an, în cel mai optimist scenariu.Probabil că acest contract a fost un mod al primarului de a-și dovedi loialitatea față de PSD, ca partidul să-l primească și să-l susțină la alegerile din 2024.


Nici PNL nu se abate de la furat, dar în comparație cu cât fură PSD liberalii mai ciupesc câte un pic de colo-colo.

La Troianul, trotuarele au fost făcute de firma MIRANO CONSTRUCT SRL, cu sediul în Nanov, iar lucrarea a costat 334.551 RON.După cum se poate observa în imaginile atașate, lucrarea a fost făcută în bătaie de joc, să nu zică cineva că s-a făcut doar pe hârtie. Gurile de canalizare s-au transformat în gropi ce pot pune în pericol oamenii care se deplasează noaptea.

Trotuarele nu au început, nu au sfârșit și sunt aranjate defectuos, rămânând spații descoperite inutil.


Poate că oamenii se vor trezi în 2024 și vor fi mai inspirați când vor pune ștampila pe buletinele de vot și nu vor mai alege incompetenți care-și falimentează comunitățile pentru funcții și bani. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este suficient să se facă ceva, este necesar și obligatoriu să se facă bine, asta dacă nu vrem să ajungem la datorii atât de colosale, încât ne vor cumpăra marile puteri la preț de nimic. Pentru că așa se întâmplă când o țară se îndatorează periculos de mult, din cauza unor funcționari care nu sunt responsabili, vin unii mai șmecheri și dictează totul, că doar ăia ți-au dat bani ca să nu mori de foame.

1.120 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page