top of page

Proiect USR pentru eficiență energetică. Inclusiv cei cu salariul minim vor avea acces la fonduri.

Proiect USR pentru eficiență energetică. Inclusiv cei cu salariul minim vor avea acces la fonduri.

Două deputate USR au inițiat proiectul de lege "Prima Casă Verde". Astfel, oamenii vor putea accesa fonduri în valoare de până la 10.000 euro, credit care are scopul exclusiv de a creste eficienta energetica a locuinței. Oamenii vor putea achiziționa instalații de producere a energiei pentru consumul propriu, tâmplărie termoizolantă, termoizolație externă, pompe de căldură, panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Deputatele au făcut creditul accesibil pentru majoritatea familiilor, astfel că o familie, în care doi adulți câștigă minim pe economie, vor putea accesa aceste credite garantate cu dobânda subvenționată de stat.

Așadar, ratele vor fi semnificativ mai mici, iar câștigurile vor fi substanțiale și de lungă durată.

Se pare că USR începe să redevină o opțiune de vot, având în vedere că proiectele depuse de aceștia au fost întotdeauna coerente, pe înțelesul tuturor și ușor aplicabile.

O mare realizare a celor de la USR a fost și promulgarea legii prin care PFA le este recunoscută vechimea în muncă și vechimea de specialitate. Până la momentul legii inițiată de USR, oamenilor care își desfășurau activitatea ca și PFA nu le era pontată activitatea ca vechime de muncă.

104 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page