top of page

Primarul din Necșesti prins cu "mâța'n sac". Investigație de proporție marca Global Teleorman.


Cei mai mincinoși jurnaliști din Teleorman au luat bani pentru realizarea unui reportaj mincinos.

La data de 11.05. 2022, publicația Global Teleorman a realizat o investigație despre primarul comunei Necșesti. Articolul făcea referire la averea primarului, Marian Ilie Bănăseanu, acumulată în timp record, dar și la câteva contracte dubioase.


Vezi investigația aici:În urma acestui articol, doi reporteri au fugit la primar să demonteze ceea ce noi am publicat, dar în loc să demonteze articolul, aceștia au făcut un reportaj mincinos, prin care au manipulat informațiile redactate de noi.

Astfel, cei doi reporteri, Nichi Sărăteanu și Paul Nanian, au manipulat informațiile și au pus întrebările în mod eronat, ca publicația Global Teleorman să pară că a greșit intenționat anumite date.

Comuna Necșești a fost și este printre cele mai sărace comune din țară, însă edilul se bătea cu pumnii în piept că nu este așa și că totul se datorează unor informații necomunicate la timp de fosta conducere, dar în comună s-au mai făcut reportaje despre subiectul celei mai sărace comune, chiar în timpul mandatului lui Bănăseanu.

Aici aveți reportajele:

Reportaj 2021


Reportaj 2020


Reportaj 2018


Primarul a spus că noi am susținut faptul că acesta a declarat o firmă inexistentă și că am modificat în mod intenționat o literă din denumirea firmei.

În declarația de avere, pe care am publicat-o, se vede clar că primarul a trecut SC PUNROOTS SRL, iar acesta susține că societatea agricolă se numește, de fapt, SC PUMROOTS SRL și că publicația Global Teleorman a modificat intenționat.

Așadar, nu este vina noastră că primarul nu știe cum se scrie litera M și litera N, dar să spunem că nu am fost extrem de vigilenți.Astfel am cautat date despre societatea agricolă a primarului, SC PUMROOTS SRL, și am găsit o serie de nereguli privind veniturile încasate de societate.

Primarul susține că a înființat societatea în 2017, că este publicată în bazele de date și trecută în declarațiile de avere, de la înființare și până în prezent.

Așa cum bănuiam, primarul a declarat, în mod fals, o sumă mult mai mare față de anul 2017, an în care edilul a ieșit pe minus cu afacerea.

Astfel, societatea agricolă a avut în anul 2018 cifra de afaceri 29.991 lei, un profit net de 19.580 lei și zero angajați, dar în declarația de avere, acesta a trecut suma de 37.000 euro. Practic, primarul a declarat cu 31.500 euro mai mult, față de 6500 euro, cât au fost încasările pe anul 2018.

Totodată, în anul 2019, acesta nu a mai trecut societatea agricolă în declarația de avere, deși a avut o cifră de afaceri de 11.239 lei și un profit de 8738 lei, iar în 2020, a avut un profit de 2791 lei, cu cifra de afaceri zero. Noaptea Minții!Edilul a fost întrebat, ironic la adresa noastră, dacă s-a îmbogățit de când a devenit primar, iar acesta a răspuns, tot la fel de ironic, că este bogat sufletește.

Dacă în anul 2016 primarul avea 2 hectare de teren, o Dacia din 1999, un Bmw din 2004, un Nissan din 1996 și o casă în Necșesti, trei ani mai târziu, în 2019, primarul avea 13 hectare de pământ, o societate agricolă cu încasări de 37000 euro, un magazin alimentar pe două etaje, un BMW din 2012, un VW din 2005, un Ford din 2008, soția angajată ca profesor și ulterior angajată la primărie ca manager pentru proiecte cu fonduri europene.

Trageți voi concluziile, este sau nu primarul bogat doar sufletește?O altă aberație pe care primarul Marian Ilie Bănăseanu a spus-o a fost cea a investițiilor cu cap. Acesta a spus că nu a asfaltat străzile pe motiv că oricum avea proiect pentru apă și canalizare și după ar fi trebuit să spargă străzile.

Proiectul a fost contractat în anul 2018 și a costat 11.408.326 lei. Au trecut 4 ani de atunci și proiectul nu este finalizat încă.

Proiectul cu apa și canalizarea a adus un prejudiciu imens bugetului local, din cauza investiției "cu cap" a primarului.

Primăria a fost obligată să mărească contribuția proprie, de până la cinci ori mai mult, adică la 25 de miliarde de lei vechi. În caz contrar, apa și canalizarea în Necșești ar fi fost un vis frumos, pentru care primăria a scos din vistierie miliarde de lei vechi pe studiile de fezabilitate și alte autorizații.

Vezi articolul complet despre "Afacerea apă și canalizare" pe site-ul infotr.ro.

Pe lângă mici realizări, ici-colo, un gard la cimitir, un acoperiș la școală, un teren sintetic, nefinalizat încă, și tablete achiziționate, în valoare de peste 160.000 lei, pentru cei 60 de elevi de la școala comunală, primarul nu s-a remarcat cu absolut nimic în cei 6 ani de mandat al comunei.

Singura mare realizare a fost să investească banii cu cap în afacerile și conturile sale, în rest, doar s-a plâns că nu a avut bani de proiecte. Pai cum să aibă bani de proiecte când toți banii s-au dus pe investițiile nefinalizate?

Totodată, în finalul reportajului, a urmat și cireașa de pe tort, care a confirmat cele comunicate de sursele noastre. Primarul a spus că face zilnic naveta de la București la Necșesti, comuna sa de suflet.

Sursele ne-au comunicat faptul că edilul vine de la București, dar că acesta ajunge târziu la primărie, doar nu credeați că se trezește de dimineață și pleacă devreme, să nu prindă aglomerația de după masa. Practic, primarul nu stă pe la primărie mai mult de câteva ore. Vă dați seama ce chinuit este săracul edil, făcând naveta zilnic de la București, plătind chirie în capitală, că nu are vreun imobil declarat în București, ori are și nu l-a trecut, plătind bani grei pe navetă, toate acestea ca să schimbe imaginea comunei Necșesti. Săracul primar bogat!

Vom reveni cu mai multe detalii despre abuzurile, amenințările, ilegalitățile și combinațiile acestui primar, zilele următoare.

Cât despre cei doi reporteri, Nichi Sărățeanu și Paul Nanian, un fel de Momâie și Gogâie ai jurnalismului din Teleorman, nu sunt prea multe de spus.

Unul deține un site de presă, Paul Nanian, pe care se pot găsi numai live-uri de la accidente, în care nu zice nimic, căci nu știe "să vorbește".

Celălalt, Nichi Sărățeanu, are două pagini de Facebook, Alexandria Teleorman România și Alexandria Teleorman România 2.0, în care postează frecvent diferite subiecte, unele cu atac la persoană, sub anonimat.

Cei doi merg împreună la evenimente rutiere, în mare parte, și cam atât, căci ceea ce fac ei nu se numește jurnalism. Dacă ar fi eliminată problema accidentelor din Teleorman, nimeni nu i-ar mai băga în seamă și nu s-ar mai uita la ei.

Aceștia, precum și alți reporteri de carton din Teleorman, merg adesea în vizite pe la primari, în urma informațiilor aflate din investigațiile Global Teleorman, și ori le propun reportaje de spălare a imaginii, ca în cazul de față, ori îi șantajează că vor scrie de ei, dacă primarii nu-i recompensează cu sume de bani, ca să-și țină gura.

Primari și oameni politici corupți, reporteri șantajiști și oameni dezinformați, cam asta are acest județ de oferit.

Publicația Global Teleorman încearcă să schimbe acest lucru în județ.

Încercăm să informăm teleormănenii cât se poate de corect, să dezvăluim cazurile de corupție și să oferim un conținut de calitate cititorilor noștri.

Echipa Global Teleorman are oameni pregătiți profesional, specializați în mai multe domenii și pregătiți să ofere un conținut de calitate.

Noi nu avem nimic cu politicienii, polițiștii, reporterii, funcționarii publici, cei care-și fac treaba.

Ocupația noastră este să le arătăm adevărata față a celor care nu-și fac treaba și de ce nu-și fac treaba.

Nu am comentat nimic despre cei din presa locală și nici nu am criticat orientările lor politice, dar în momentul în care publicației noastre i se aduc acuzații mincinoase și se profită de pe urma activității noastre, acele persoane trebuie să știe că și-au asumat acest lucru și sunt dispuși să accepte adevărul, în mod public, nu doar minciunile spuse de ei.

PS: Câțiva jurnaliști din Teleorman sunt în atenția DNA pentru mai multe fapte de corupție și fapte asimilate corupției. Nu știm, pentru moment, mai multe detalii, dar vom reveni cu informații, de îndată ce aflăm.

Vezi demontarea video aici:Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page