top of page

Primarul din comuna Moșteni folosește utilajele și banii primăriei pentru propriile afaceri.




Încet, încet, încep sa iasă la suprafață tot mai multe ilegalități ale primarului Vică Tăbărana, vătaful comunei Moșteni.

Recent, acesta a semnat un contract, în valoare de 117 000 lei, pentru "lucrări de îmbunătățiri funciare și redare în circuitul agricol". Firma de casă, cu care a semnat nea Vică contract, se numește AGRICOL COM SRL, firmă de la care primăria a achiziționat materiale de "șantier", extrem de des, prin atribuire directă, fără licitație.

Această firmă are sediul în comuna Purani și este cunoscută, în cercul lor, ca firmă abonată la contracte pe bani publici.

Societatea a închiriat primăriei, în mai multe rânduri, un miniexcavator, folosit mai mult la "treburi casnice", decât în folosul comunității.

Sursele spun că utilajul ar fi aparținut ginerelui primarului Tăbărana, iar după ce a început lumea sa vorbească, cum că generică închiria excavatorul primăriei condusă de tata socru, a găsit o portiță și a trecut excavatorul pe numele firmei AGRICOL COM SRL, urmând să îl închirieze prin contract, la plata cu ora, respectiv 130 lei/oră. În acest fel, s-a ajuns la o valoare totală de peste 30 de mii de euro, bani din bugetul local care au ajuns, din nou, în familia edilului.

Acesta a închiriat excavatorul, chipurile, cu scopul de a executa rigole de scurgere a apei pluviale, din Moșteni.

Ulterior s-a dovedit ca aceasta "curățare a șanțurilor"  a fost doar un pretext, deoarece toate s-au colmatat la scurt timp.

În schimb, primarul s-a folosit de utilajele primăriei, cât si de excavatorul închiriat, pe banii oamenilor, să care tot pământul luat de pe șantier și să-l transporte pe proprietatea domniei sale. Sute de tone de pământ au fost cărate, zile în șir, pe proprietatea edilului, fără ca Vică Tăbărana să plătească vreun leu, ca persoană fizică. Totul s-a făcut pe banii Primăriei.

Se pare că autoritățile dorm în ghete și nici măcar nu au făcut verificări, nu mai vorbim de măsuri, care sunt aproape inexistente.

Ar trebui desființate, măcar, cele din județul Teleorman, care sunt foarte ocupate cu încasarea salariilor și planificarea concediilor.

Urmăriți-ne site-ul www.globalteleorman.com și pe

Pagina de Facebook Global Teleorman

Vă așteptăm să vă alăturați pe grupul de Facebook Reacția Teleorman, grup unde puteți face dezvăluiri sub anonimat, despre orice probleme întâmpinați sau sesizați.

Informația declanșează reacția!

1.350 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page