top of page

Primarul bogat din comuna săracă. Marian Bănăseanu s-a îmbogățit falimentând comuna Necșești.



Comuna Necșești a fost de-alungul timpului menționată pe la televizor ca fiind cea mai săracă din România.

Acțiunile și interesele primarului nu reflectă deloc nevoile oamenilor.

În comună, majoritatea oamenilor sunt pensionari și au nevoi simple, nu cer prea mult, dar nevoile oamenilor nu corespund cu dorința primarului de a fura bani publici prin firme dubioase.

În urmă cu câțiva ani, Marian Ilie Bănăseanu a trecut de la ALDE la PSD, însă nu a trecut așa oricum, acesta a primit mită o sumă considerabilă.

De ce susținem acest lucru?



În urma unor investigații în declarațiile de avere ale acestuia, apar câteva detalii dubioase.

În anul 2018, soția primarului apare ca administrator la o firmă inexistentă, SC PUNROOTS SRL, de unde a avut un câștig de 37.000 mii euro, fix în același an în care primarul a semnat un contract de 11.400.000 lei cu o firmă, EDAS-EXIM SRL, care a avut numeroase contracte de milioane de lei cu statul, în zona de influență a PSD.

Totodată, înainte de a deveni primar în 2016, Marian Bănăseanu nu era prea bogat, acesta avea câteva mașini mai vechi, cu an de fabricație până în 2002, mai avea câteva mii de metri pătrați de teren și a lucrat la o firmă privată, împreună cu soția sa.

Brusc, după ce a devenit primar, în doar 4 ani, un mandat, edilul a transformat cei câțiva mii de metri pătrați în peste 100.000 mii metri pătrați, echivalentul a peste 10 hectare, soția sa a devenit profesor, peste noapte, la școala gimnazială din comună, situată în satul Gârdești, au dobândit 3 autoturisme, un VW Golf din 2005, un BMW din 2012 și un Ford din 2008, și-a deschis un magazin alimentar și a câștigat suma de 37.000 euro, mai sus menționată.

Iată, deci, că primarul a reușit să facă în 4 ani ceea ce alții nu reușesc nici în 30 de ani de muncă.



Toate aceste minuni din viața primarului se întâmplau fix în cea mai săracă localitate din Teleorman și, probabil, printre cele mai sărace din țară.

În timp ce oamenii, majoritatea pensionari cu nevoi simple, stau într-o localitate săracă și sunt chinuiți de nevoile vieții, primarul prosperă mai mult ca niciodată.

Nimeni nu a ascultat doleanțele alegătorilor, toți care au fost edili au venit cu propriile idei și cu propriile proiecte, prin care să falimenteze bugetul destul de sărac al primăriei.

Tot ce și-au dorit oamenii a fost să aibă și ei o farmacie în comună, să aibă și ei străzile asfaltate, comuna să fie mai bine păzită de "cotețari" ce fură puținele păsări pe care le mai au pensionarii, ca sursă compensatoare de hrană, din cauza pensiilor mici.

Mai nou, primarul face contracte de construcții și cu presa din Teleorman.

În 2020 a semnat un contract pentru construirea unui teren de fotbal cu firma TELE MEDIA PRES SRL, firma care deține și Ziarul Teleormanul, pentru suma de 214.000 lei.

Mai nou, ziarele au trecut de la tipărire la construcții și renovări pe bani publici.

Vom face și câteva articole despre cei din presa locală, care sunt plătiți din bani publici pe post de vuvuzele ale partidelor.

Așadar, drama comunei Necșesti este de-a dreptul inacceptabilă și sperăm ca autoritățile și instituțiile abilitate să se autosesizeze, dacă mai există acest cuvânt în Teleorman, și să mai verifice averile dobândite peste noapte ale unora.

Oamenii de rând au conturile blocate pentru câteva sute de lei restanță sau sunt căutați pentru proveniența banilor și-n pantaloni, iar șmecherii fac averi în 4 ani cât alții într-o viață de muncă și trec neobservați pe lângă controale.

Ținem să reamintim organelor de cercetare penală faptul că au obligația de a-și face treaba, fără a fi trași de mânecă de cineva.

Conform art. 288 alin.(1) CPP : Organul de urmărire penală este sesizat prin plângere sau denunţ, prin actele încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege ori SE SESIZEAZĂ DIN OFICIU.

Așadar, încrederea populației se bazează pe reacția și vigilența autorităților, deci, curaj, dragi organe de cercetare penală, că de aceea primiți salarii mari și pensii "speciale", din banii contribuabililor.


Urmăriți-ne pe site-ul www.globalteleorman.com și pe

Pagina de Facebook Global Teleorman. Fiecare apreciere pe pagina de Facebook ne ajută să fim mai vizibili, mai influenți asupra opiniei publice și putem forța mâna autorităților să ia atitudine.

Noi suntem singura publicație care spune adevărul din spatele prezentării publice. Noi dezvăluim lucruri care nu s-au spus niciodată despre cei care vă cer voturile și vă mint în față că vor să facă ceva pentru bunăstarea voastră.

Informația declanșează reacția!

2.093 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page