top of page

Polițiști din Teleorman cercetați pentru că au mușamalizat posibile fapte de corupție!



În urmă cu aproximativ o lună, activistul Geană Harry Florin a fost în "inspecție civică" în comuna Vârtoape. Acesta a sesizat o serie de infracțiuni și abuzuri care se petreceau în văzul tuturor, de parcă totul ar fi fost legal.

Acesta din urmă a solicitat un echipaj de poliție pentru a constata infracțiunile și neregulile semnalate.

La fața locului s-au deplasat doi polițiști, după mai bine 40-45 de minute, iar când aceștia au ajuns dispăruseră toți muncitorii de pe șantierul în lucru, primarul s-a închis în primărie și nu a mai dat voie nimănui să intre, iar la locul de unde se exploata nisip ilegal mai rămăseseră doar urmele utilajelor. Astfel, polițiștii au constatat neregulile vizual și au fotografiat probele cu gândul, încercând pe cât posibil să termine repede de trecut în revistă sesizările activistului.

Activistul a aflat ulterior că polițiștii nici măcar nu au informat șefii ierharhici din cadrul IPJ Teleorman, Inspectoratul neavând habar cu privire la ce s-a întâmplat la fața locului.

Astfel, activistul Geană Harry Florin a depus plângere la Direcția de Control Intern a Inspectoratului General de Poliție împotriva agențiilor de poliție, care și-au efectuat atribuțiile de serviciu în mod defectuos, iar acum agenții sunt cercetați pentru infracțiuni precum abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Totodată, primarul comunei Vârtoape s-a ales cu plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru că a închis primăria, dar și cu o plângere penală pentru fals, uz de fals și uzurparea de calități oficiale, pentru avizul de parcare fabricat în mod ilegal.

Cât despre firma care a efectuat lucrări în mod ilegal, vom reveni cu un articol prin care vom explica legăturile cu politicul vechi și nou, dar și cum "sifonează" bani publici prin cheltuieli fictive.

1.830 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page