top of page

Noi detalii în cazul celor doi jurnaliști din Teleorman cercetați pentru șantaj.


Ce au răspuns reprezentanții Meta-Facebook autorităților române care cercetează cazul și cât de aproape sunt de pușcărie cei doi, aflați în materialul pe care îl vom publica mai întâi pe Patreon, în exclusivitate pentru abonații noștri.

O plângere penală susținută cu dovezi audio-video a fost depusă în a doua jumătate a anului trecut de un om de afaceri din Alexandria, șantajat de doi jurnaliști. La scurt timp, a prins curaj încă un om de afaceri șantajat de ei, plus mai mulți funcționari publici.

Cum procedau?

Conform plângerilor penale și elementelor probate pe parcursul cercetării, jurnaliștii dornici de un câștig rapid, au amenințat că vor publica materiale negative la adresa celor abordați, că "ei știu multe și o să afle toată lumea". Unii au acceptat, alții nu. Cei care nu au dorit să cotizeze au fost "tăvăliți", ei sau copiii lor, pe mai multe pagini de facebook deținute icognito ( crede el) de unul dintre jurnaliști sau pe siteul oficial al celuilalt.

Din cercetările anchetatorilor au mai ieșit și alte legături cu iz penal sau administrativ la iveală, legături cu politiști care devoalează informații clasificate, unele

folosite în scop infracțional de cei doi posibil șantajiști.



Pentru cei care nu cunosc cazul, vă puteți informa aici:

2.951 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page