top of page

Nevasta angajată la APM Teleorman, firma bărbatului abonată la contracte cu statul.


În urma unor investigații, publicația Global Teleorman a descoperit încă o "firmă căpușă", care se bucură de contracte cu statul.

Firma se numește SC IMOBPROIECT EVAL SRL, iar de la înființare, 01.02.2018, și până în prezent firma a avut contracte cu statul în valoare de 14.542.320 RON.




Administratorul firmei este Cimpoae Iulian Ionuț și este, totodată, angajat al firmei MODUL PROIECT SA, tot o firmă abonată la bani publici.


În anul 2021, Cimpoae Iulian, administratorul firmei SC IMOBPROIECT EVAL SRL, a avut venituri de 945.600 RON, 78.800 lei/lună, din dividende, și 74.161 RON, 6180 lei/ lună, ca inginer al firmei MODUL PROIECT SA.



În anul 2022, firma acestuia a avut o cifră de afaceri de 1.923.547 RON și un profit net de 1.802.455 RON, dublu față de anul 2021.


Soția lui, Cimpoae Oana-Cristiana, este angajată la stat, mai exact, este consilier superior- Compartiment Relații Publice și Tehnologia Informației, din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman.

Aceasta a avut un venit anual, conform declarației de avere, de 46.648 RON, în anul 2021.


Legături politice sau pură coincidență?


În urma investigațiilor, conform

contractelor la care firma este abonată, drumurile par să indice o apropiere de PSD.

Având în vedere că majoritatea contractelor sunt cu primăriile administrate de primari PSD, putem să avem suspiciuni de favorizare politică în cadrul achizițiilor publice.

Este greu de crezut că totul se rezumă la un noroc chior de contracte bănoase cu statul și succesul financiar al familiei Cimpoae este doar o coincideță.


În ultima perioadă, noul trend de a sifona bani publici este achiziționarea de servicii de consultanță. În unele cazuri, sumele cheltuite de către administrațiile locale pe astfel de servicii de consultanță se apropie de valoarea proiectului în sine. În caz contrar, proiectele depuse nu sunt aprobate.

Pentru efectuarea proiectelor este nevoie de autorizații și avize, care sunt eliberate, după caz, de diferite instituții precum Garda de Mediu, Apele Române, Direcția Silvică, APIA, etc. În fruntea instituțiilor mai sus menționate se află oameni puși politic, iar dacă primarul, managerul sau directorul nu achiziționează servicii de consultanță de la firmele potrivite, proiectul depus nu se aprobă.

Ca o coincideță a ceea ce noi susținem și ca o legătură cu articolul redactat, putem lua ca exemplu Primăria Ciolănești, care a achiziționat servicii de consultanță pentru obținerea avizelor, în cadrul unui proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare menajeră, fix de la firma IMOBPROIECT EVAL SRL, în valoare de 54.586,26 EURO.


Unul dintre avize trebuie obținut de la APM Teleorman, locul în care soția patronului firmei este angajată. Deci, vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile, coincideță sau nu?

2.383 afișări0 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page