top of page

Nereguli privind varianta ocolitoare a Alexandriei. Poliția dă din umeri, dar aplică amenzi ilegal.


Varianta ocolitoare care face legătura dintre DN6 și Drumul European 70, E70, a fost de-a lungul timpului, mai degrabă, o alternativă a accidentelor. În loc să se producă în localități accidentele, unde riscul e mai mare, ele se produc pe varianta ocolitoare.

Astfel, putem constata că legătura DN6-VO6F-E70 este un real pericol.

Indicatoarele, pe care ar trebui să fie inscripționate limitările de viteză, lipsesc cu desăvârșire, deși, conform legii, administratorul drumului, în cauză Secția de Drumuri Naționale Alexandria, este obligat prin lege să monteze indicatoarele cu limitările de viteză, iar Poliția Rutieră Teleorman are obligația să sancționeze SDN Alexandria.

Știm că DN6 e deschis traficului european făcând parte din E70.

Pe acest drum, DN6/E70, viteza maximă în afara localității este de 100 km/h.

Pe centura Alexandriei, acest DN6- 6F, viteza maxima este de 90 km /h, cu toate că nimeni nu se gândește că acest tronson de drum are o cerință de viteza de 90 km/h.

Pe acest tronson de drum nu există niciun indicator sau marcaj rutier din care să rezulte că trebuie să se circule cu o viteză mai mică față de E70.

Raspunsul celor de la CNAIR - SDN Alexandria confirmă faptul că nu există indicatoare rutiere verticale și orizontale privind limitările de viteză, dar și aici funcționarii publici au dat dovadă de habarnism.



Din răspunsul celor de la CNAIR- SDN Alexandria reiese că poliția nu are obligația să facă ceva în acest sens. Total greșit, poliția este obligată conform art.5 din OUG 195/2002 ,republicată, să ia măsuri și să sancționeze administratorul drumului public.

Conform articolului 5 din oug 195, sunt prevazute următoarele alineate:

(7) Orice măsură de restricţie a circulaţiei pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliţiei rutiere.

(9) În scopul asigurării desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, poliţia rutieră poate solicita administratorului drumului public executarea sau, după caz, desfiinţarea de amenajări rutiere.

Amenzile pentru nerespectarea legii, în această cauză, sunt destul de mari și sunt cuprinse între 21 și 100 de puncte amendă.

Legea prevede această sancțiune pentru:

- Nesemnalizarea sau semnalizarea nerespunzatoare a drumului public sau a trecerilor la nivel cu calea ferată, conform standardelor în vigoare; neinlaturarea obstacolelor care împiedică vizibilitatatea conducătorilor de vehicule la trecerile la nivel cu calea ferată.

- Neîndeplinirea obligațiilor de instalare a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum și a dispozitivelor speciale de acest fel.

Așadar, avem dovada clară că Poliția Rutieră are atribuții în acest caz și pot să ia măsuri destul de usturătoare, dar nu vor să facă acest lucru.

De ce nu vor să amendeze vinovații?

În primul rând, șefii Poliției Rutiere Teleorman, în frunte cu șeful IPJ, Iulian Dumitrașcu, sunt supuși politic și țin la scaunele lor din birourile călduțe, în loc să-și respecte jurământul.

În al doilea rând, chiar Poliția Rutieră încalcă legea, deoarece, nu de multe ori, au desfășurat acțiuni radar și au aplicat amenzi pe segmentul de drum nesemnalizat, deși legea nu le permite acest lucru. Vă dați seama câte contestații puteau fi câștigate în instanță? Cum au stabilit și aplicat amenzi polițiștii, dacă șoferii nu știau care este limita de viteză pe varianta ocolitoare?

Bineînțeles că unele mașini au softuri pentru limitele de viteză, sau unii șoferi merg cu GPS-ul și pot vedea limitările de viteză, dar legea nu-i obligă să folosească acele sisteme. În schimb, legea obligă SDN Alexandria să monteze indicatoarele corespunzătoare și IPJ Teleorman, Serviciul Rutier, să aplice amenzi celor iresponsabili.

Suntem curioși ce sancțiuni au fost aplicate până acum sau vor fi aplicate în perioada următoare, pentru că nu se mai pune problema de un avertisment, așa, ca să pară că și-au făcut treaba. Orice avertisment aplicat de poliție celor vinovați îl vom lua ca îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și ca o dovadă că supunerea politică este evidentă și pe față.

Totodată, vom avea grijă să acordăm mai multă atenție poliției din Teleorman, în perioada următoare, deoarece au uitat jurământul de a respecta CONSTITUȚIA și LEGILE ȚĂRII.


Cât despre jurnaliștii din Teleorman, nu putem decât să le transmitem că s-au transformat din "câinele de pază al democrației" în "animale de companie ale politicienilor".

Cum se face că toți scriu despre drumurile morții din Teleorman, că fug repede la accidente să facă vizualizări și likeuri, că acuză șoferii de iresponsabilitate, dar niciodată nu se duc la sursa problemei?

Cum de nu aleargă niciodată să vadă dacă aparatele radar sunt montate pe segmentele de drum unde se întâmplă cele mai multe accidente?

Cum de nu se duc niciodată peste cei care sunt responsabili de asigurarea unor drumuri decente și după cei care ar trebui să prevină accidentele rutiere?

Dumneavoastră, cititorii, puteți să faceți singuri legăturile și puteți trage concluziile.

Post: Blog2_Post
bottom of page