top of page

Manifestul împotriva Facebook, pierdere de timp pentru naivi.


E plină platforma de postări ale unor habarniști revoltați că Facebook a introdus opțiunea cu plată pentru cei care nu vor să mai vadă reclame.

Cu alte cuvinte, nu s-a schimbat nimic, doar că acum ai opțiunea să rămâi în continuare la utilizarea gratuită sau să te bucuri de o utilizare fără reclame la tot felul de lucruri de care ai sau nu nevoie.

Ce-i drept, reclamele au ajuns să fie din ce în ce mai numeroase, "pentru că profit", dar le poți ignora cu ușurință.

Ceea ce încearcă Facebook să facă este să copieze metoda YouTube, doar că acolo oamenii chiar plătesc abonament premium pentru a viziona/asculta conținut fără reclame. Asta pentru că YouTube este o platformă audio/video de "lungmetraj", iar unele persoane nu vor să fie întrerupte de reclame, în timp ce ascultă/vizionează muzica lor preferată, un podcast, un vlog de călătorie sau un documentar.

Ceea ce nu înțeleg mulți este faptul că totul este proprietatea platformelor. Nimic din ce au postat utilizatorii pe Facebook sau pe o altă platformă nu le aparține.

Așadar, mai pe intelesul tuturor, pe platforme, oamenii sunt utilizatori și numere.

Singurul mod în care poți avea vreodată câștig de cauză este de a dovedi că Facebook a folosit în mod intenționat datele tale pentru a-ți creea un prejudiciu. Acest lucru este aproape imposibil de dovedit, pentru că, înainte de toate, ai acceptat termenii și condițiile lor fără să clipești.

Să le spună cineva așa-zișilor "formatori de opinie" că nu-i poți spune unui patron, ca și client, cum să-și managerieze afacerea. Nu-ți place produsul, nu-l folosești, dar nu-i spui ce să-ți ofere, doar pentru că te-a lăsat să intri în magazin. Nu-l cerți că îți vinde roșii din Argentina, pentru că scopul lui este să facă profit, iar tu alegi ce vrei să cumperi și dacă vrei să cumperi. Ție, ca și client, ți se cuvine dreptul de a alege în cunoștință de cauză, asta dacă ești conștient atunci când alegi. Vedeți câtă asemănare? Termenii și condițiile de pe platforme sunt la fel ca etichetele de pe produse. Dacă nu citești ce consumi și nu ești conștient de efectele pe care le poți suferi pe termen scurt, mediu și lung, nu poți avea pretenția ca cineva să răspundă pentru alegerile tale.

În concluzie, totul este decât o manipulare menită să stârnească o revoltă inutilă asupra lui Zuckerberg, pentru a distrage atenția de la alte lucruri mult mai importante. Dar despre "lucrurile importante" vom discuta într-un articol viitor, în care vă vom arăta cum sunteți manipulați și controlați fără să știți și cum oamenii își "sapă propria groapă", prin nepăsare și aroganță.

134 afișări0 comentarii

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page