top of page

Ludovic Orban este disperat. A fost descoperit cel mai mare jaf din banul public.Fostul președinte de partid, Ludovic Orban, a lansat, ieri, atacuri la adresa președintelui și la adresa partidului din care face parte.

Acesta a cerut demisia tuturor celor care, acum câteva luni, le cerea votul și le promitea contracte pe bani publici.

Acesta a lovit puternic în propriul partid, dar când era întrebat despre trecut, evita întrebările, ori nu voia să răspundă.

Practic, Orban a vorbit doar ce a vrut el, cum a vrut el, cât a vrut el și presa tăcea și asculta.

"Sică Mandolină" cere responsabilitate președintelui și partidului, dar nimeni nu l-a întrebat pe Ludovic Orban ce responsabilitate a avut el, când a dat din pix, fără aviz și licitație, peste 250 milioane de euro către UNIFARM, pentru achiziționarea de echipamente medicale.

Peste 200 de ventilatoare pulmonare de calitate îndoielnică, achiziționate din China la suprapreț, zac acum fără avize în depozitele Unifarm în timp ce spitalele au nevoie disperată de astfel de echipamente.

Echipamente de peste 50 milioane euro, care au expirat în depozite.

Bani plătiți în avans, fără ca marfa să fie livrată în totalitate, bani care nu se mai întorc niciodată înapoi.

Când Orban a fost întrebat despre iresponsabilitatea gestionării banilor, acesta a declarat că nu știa nimic despre gruparea mafiotă de la UNIFARM și dacă legea a fost încălcată, să răspundă cei vinovați.

Numeroase surse au declarat că șeful UNIFARM, Adrian Ionel, avea ordin clar să execute achiziții doar cu aprobarea lui Orban. Orice firmă venea cu oferta de a produce echipamente medicale, era expediată, pentru că acesta avea lista stabilită deja: firme fantomă, create în regim de urgență, în afara Europei, la care trebuia să ajungă banii din pixul lui Orban.

Multe dintre echipamentele medicale și dintre medicamente trebuiau achiziționate din banii livrați către Ministerul Sănătății, dar în ciuda tuturor atenționărilor, șeful UNIFARM nu a ținut cont, având sprijinul total al lui Orban.

Se pare că trecutul lui Orban are consecințe grave în prezent. Spitalele duc lipsă de echipamente, pentru că în 4 luni, timp record, s-au cheltuit peste 200 milioane de euro pe echipamente nelivrate, ori neconforme, la prețuri de 10 ori mai mari față de prețul mediu, în lume.

Astfel, românii au fost victimele celui mai mare jaf din banul public, din ultimii 15 ani, jaf făcut cu știința exclusivă a lui Ludovic Orban.

Foarte mulți au declarat că Orban știa despre situația precară de la UNIFARM și că i s-a pus în atenție și a fost informat despre problemele penale de la instituția de stat, însă acesta nu a ținut cont.

O altă apropiată a lui Orban, care l-a angajat la firmă, pentru a apărea și el în câmpul muncii, a primit contracte de la bugetul de stat, când Orban a fost premier.

Inclusiv firma din Giurgiu, care era, defapt, un chioșc de cafea și hot-dog, a primit sume imense de bani, pentru fabricarea de măști de protecție.

În urma jafului, pe față, exwcutat de Ludovic Orban și acoliții săi, acesta a fost îndepărtat de la conducerea țării și a partidului.

Oamenii trebuie să știe adevărul, de ce se confruntă România cu o criză de echipamente medicale.

Bineînțeles că și actuala guvernare și președintele au o vină, pentru că i-au dat lui Orban mână liberă, în speranța că el,  ca politician cu experiență, poate gestiona criza.

Din păcate, Orban și-a plătit oamenii, asigurându-și susținerea politică, la nevoie.

Revolta lui Orban pe Iohannis a plecat de la faptul că președintele s-a implicat în politica partidului, imediat ce a aflat în ce jaf din banil public este implicat fostul premier Ludovic.

Acesta a fost îndepărtat discret, pierzând, pe rând, funcția de premier, funcția de președinte al PNL, funcția de președinte al Camerei Deputaților și urmează, cât de curând, să-și piardă libertatea, urmând parcursul lui Tăriceanu.

999 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page