top of page

Ludovic Orban și USR PLUS, disperați să-l dea jos pe Florin Cițu.

Vlad Voiculescu face plângere la DNA, apoi strigă "penalii".A apărut un nou scandal în spațiul public, de data aceasta, pe tema achiziționării unui număr mare de doze de vaccin anti COVID-19.

Acest scandal a fost construit într-un mod subiectiv, nicidecum obiectiv, pentru că altfel n-ar fi avut rost.

Procentul scăzut de oameni vaccinați, în comparație cu restul țărilor din Uniunea Europeană, indică faptul că românii nu sunt impresionați de această pandemie și, respectiv, de vaccinare.

Alegerea este individuală și fiecare decide cum să treacă prin această pandemie, vaccinat sau nevaccinat.

Vlad Voiculescu, USR-PLUS, a prins momentul potrivit pentru a deschide gura, dar oare a făcut-o obiectiv?

Totodată, acesta susține că DNA a deschis dosar penal pe numele premierului, Florin Cîţu.

Dacă problema este tratată subiectiv, putem constata, că plângerea penală a fost deschisă împotriva premierului.

Dacă problema este tratată obiectiv, DNA a comunicat că a fost înregistrat un dosar penal, având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se face in rem, în acest moment, nicio persoană neavând calitatea de suspect sau inculpat.

DNA și orice unitate de parchet este obligată să deschidă dosar penal, pentru că așa este procedura, dar de la procedură și până la concretizare este drum lung.

În plin congres al alegerilor pentru președinția PNL, Voiculescu depune plângere penală, apoi tot el strigă că a început DNA să facă cercetări.

Este evident că această plângere are scopul de a lovi în  premierul Cîțu  în favoarea lui Orban.

Cîțu a prezentat și câteva cifre, cu privire la numărul de doze achiziționate, sub semnătura miniștrilor Sănătății:

28 de milioane de doze – Vlad Voiculescu;

33 de milioane de doze – Nelu Tătaru;

4 milioane de doze – Ioana Mihăilă;

21.000 de doze – Florin Cîțu.

Numărul maxim de doze achiziționate fiind până la 120 de milioane, pentru că atât a comandat România. Momentan, cele 120 de milioane de doze nu a fost plătite, doar cele declarate de premier.

Totodată, Cîțu a declarat că Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze CureVac care nu era aprobat și care nici azi nu este avizat.

Tratând subiectiv problema, 120 de milioane de doze sunt extrem de multe pentru România, având în vedere vedere că românii nu se înghesuie la vaccin.

Tratând obiectiv problema, acele doze achiziționate pot fi revândute sau donate către țările care au nevoie.

România deja a vândut din doze, la același preț de achiziție, către Danemarca, țară care are peste 80% vaccinați.

Obiectiv, dacă nu ar fi fost un scandal politic, ar fi izbucnit încă de la început.

Subiectiv, din moment ce au loc alegerile pentru șefia PNL, iar Ludovic Orban și USR PLUS sunt disperați să-l dea jos pe Florin Cîţu, este evident că scopul este de a lovi în imagine și nu de a clarifica procedura achizițiilor.

Tipic românesc, în lupta din curtea PNL au început să-și bage coada și vecinii. Miza este imensă.

Este vorba despre banii pentru PNRR, cât și despre cei din proiectul Anghel Saligny.

Miza este despre cine va avea acces la cașcaval, dar dacă va câștiga Ludovic Orban, va fi oare pregătit să predea puterea, aproape totală, celor de la USR PLUS?

Vorba că Orban este anchetat în dosarul UNIFARM se răspândește tot mai mult, iar aceste scandaluri, de a câștiga alegerile cu orice preț, nu fac decât să întărească speculațiile.

La un moment dat, oamenii se trezesc și încep să cerceteze. Demonizarea intensă a premierului, din ultima perioadă, a făcut opinia publică să-și schimbe părerea despre acuzatori.

Românii au fost martorii mai multor scandaluri, în prag de alegeri,  și au început să-și dea seama că că multe scandaluri sunt politice și că prea puține scandaluri sunt pentru condițiile de trai ale acestora.

46 afișări0 comentarii

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page