top of page

IPJ Teleorman zguduit de controale. Șefi din poliție cercetați.


De curând, au avut loc verificări ale Corpului de Control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman.

În urma controalelor, au fost depistate nereguli privind modul de funcționare al IPJ Teleorman.

Mai mulți ofițeri au fost prinși "furând" bani publici, prin faptul că aceștia își treceau fictiv ore suplimentare în registrul de activitate.

Aceștia se treceau în registre că lucrează peste program sau în zilele de weekend, fără ca aceștia să frecventeze locul de muncă.

Conform legii,  munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

Munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi plătită în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

Cu alte cuvinte, ofițeri din cadrul IPJ Teleormanîncasau sume consistente în plus la salariu, în timp ce ei erau acasă cu familia, sau își făceau veacurile pe la "chiolhane", în timp ce subalternii lor, agenții de poliție, erau la datorie, dar nu pe aceleași sume de bani.

În cazul agenților de poliție, lucrurile stau cu totul altfel. Dacă un ofițer de poliție ia cu minim 2000 de lei în plus la salariu, pentru orele și zilele suplimentare, un agent de poliție este recompensat cu ore/zile libere, iar în cazul sărbătorilor legale este remunerat cu maxim 100 de lei/zi în plus la salariu.

Astfel, la sfârșitul lunii, un ofițer de poliție încasează suplimentar, pe lângă salariul său, jumătate din salariul unui agent de poliție, fără să facă nimic.

Pe surse, ofițeri din cadrul IPJ Teleorman, în frunte cu șeful lor, Valentin Dumitrașcu, își pregătesc valizele pentru pensionare de "tineri".

Când spunem că își pregătesc valizele nu ne referim doar la depunerea cererilor de pensionare, ci la faptul că, înainte de pensionare, își bagă ore suplimentare la greu și își dau salarii de merit și excelență, pentru a ieși cu pensii babane. Așa se explică faptul că unii șmecheri de prin poliție ies cu pensii mai mari decât salariul normal, fără sporuri și recompense.

Este cunoscut faptul că foarte mulți oameni sunt revoltați de vârsta de pensionare a polițiștilor, însă există un fir foarte subțire între manipulare mass-media și realitate.

Când vinde vorba de pensionare, lucrurile sunt discutabile și foarte mulți critică fără a lua în calcul și dezavantajele.

Cert este că presa nu vorbește despre restricțiile pe care un polițist le are de-a lungul carierei, ci doar urmărește cazuri "speciale" cu anumiți șefi din poliție, care se pensionează la limita minimă de vârstă, 47 de ani, și au pensii mai mari decât salariul, urmând ca mai apoi să pluralizeze cazul, punându-i pe toți în aceeași situație. Polițiștii se pensionează "de tineri" cu pensii mari.

Incompetența cu care Poliția Română se confruntă este din cauza superiorilor, însă ea este resimțită în stradă, de subalterni și societate, iar nemulțumirea societății se răsfrânge asupra subalternilor, pentru că de ei se "împiedică" adesea.

În timp ce județul Teleorman, precum și majoritatea județelor, se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent, un echipaj de poliție la 3-4 comune, șefii care au jurat să apere țara chiar cu prețul vieții, să respecte Constituția și legile țării, își pregătesc CV-urile pentru o nouă viață. De la 47 la 65 de ani, sunt 18 ani de muncă, aproape încă o viață, cu mențiunea că au un venit sigur până la sfârșitul vieții.

Facem mențiunea că agenții de poliție nu fac parte din această categorie de speciali înstelați. Majoritatea agenților pensionați au probleme majore de sănătate și un număr considerabil dintre aceștia mor la vârsta la care alții se pensionează normal, 65 de ani.

1.552 afișări2 comentarii
Post: Blog2_Post
bottom of page