top of page

Il capo dei capi: Tom Țică Capitolul 2: "Școala de bani"Șeful Serviciului Județean Anticorupție, Tom Țică, se consideră de neînlocuit.

Poate vă întrebați cum de înfloreau 'afacerile' la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto, asta până a intrat DNA puternic în ei și paradisul s-a spulberat?

Protectorul suprem este Tom Țică.

Cum a ajuns Tom Țică să fie "Nașul" și cum câștigă suplimentar bani, prin această funcție pe care o deține?

Totul a început cu ceva timp în urmă.

Tom Țică a fost aranjat și sprijinit financiar să ajungă pe postul de șef la Anticorupție.

Umblă vorba că frații Măldăianu au investit în Tom, pentru a avea avantaje mai târziu.

"Școala de bani"

Este o metodă nu doar la Tom Țică întâlnită, dar el este "Alpha" în această combinație acoperită.

Modul de operare este unul foarte complex, organizat prin interpuși, funcționabil pe bază de bani cash.

Tom Țică deține mai multe mașini, prin interpuși, băgate la treabă prin diferite școli auto.

Principalele școli, prin care Tom își rotunjește veniturile considerabil, sunt Măldăianu (MAL), Zariosu (MML), Save (SAV) și finul său Alexandru Cristian (LEO).

Mașinile sunt cumpărate pe firmele școlilor auto, sau de diferiți instructori, iar șpaga percepută din protecția anumitor polițiști și instructori auto, precum și din faptul că oricui i se sugerează să obțină permisul, fără prea mari bătăi de cap, ajunge la Tom Țică în buzunar.

Taxele, reparațiile și salariile instructorilor sunt plătite din ce produc mașinile, iar ce iese pe lângă sunt bani gheață, distribuiți în mână, prin diferite persoane.

Astfel de grupare și modul ei de operare este demnă de un serial mafiot.

"Frăția Hoților"

Această grupare este bazată pe discreție maximă, iar dacă cineva îndrăznește să se pună cu acești titani, ori își înființează o școală de șoferi și are succes, este redus la tăcere și executat, pe mai multe căi.

Elevii sunt picați intenționat, se fac controale rutiere la comandă, sunt monitorizați și interceptați, ilegal, ori sunt tratați cu o atitudine agresivă de către polițiștii examinatori. Atenție, polițiștii care fac parte din această grupare, nu toți.

Elevilor li se sugerează de diferite persoane cât de bine se promovează examenul și se obține permisul auto la școlile de auto mai sus menționate.

"Toți pentru unul și unul pentru toți"

Este evident că nimeni nu are cum să reziste pe o astfel de piață, dacă este atacat din toate direcțiile.

Așa a fost construit acest sistem bine pus la punct, în care șeful Serviciului Județean Anticorupție Teleorman, Tom Țică, deține "telecomanda" și dictează după propriile interese.

Județul Teleorman a devenit fabrică de permise, în ultima vreme, iar dovada o avem pe drumurile publice.

Nu spunem că sunt toți începători, pentru că unii au luat permisul mai de mult, dar consecințele sunt aceleași, pentru că odată ce o persoană a "cumpărat" permisul, acea persoană crede că este un conducător desăvârșit și își păstrează stilul haotic de condus.

Faptul că ai învățat să faci o depășire nu te face pilot de raliu. Ca în orice domeniu, dacă ai dat cu piciorul în minge nu înseamnă că ești fotbalist, dacă știi să citești, nu înseamnă că ești profesor.

Așteptăm să se facă dreptate sau măcar să inceapă curățenia, de sus in jos, de această dată.

3.519 afișări0 comentarii

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page